Investeringen in aardgas

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor investeringen in aardgas. Dit komt omdat veel reguliere beleggers het vertrouwen in aandelen hebben verloren. Ze verloren veel geld tijdens de kredietcrisis en de eurocrisis. Daardoor gingen ze op zoek naar alternatieven en kwamen onder meer uit bij aardgas. Het rendement kan hoog zijn, maar het risico is dat ook. U kunt direct beleggen in aardgas, maar ook in aardgasbedrijven.

Beleggers zijn steeds meer geïnteresseerd om hun geld in aardgas te investeren. Dit komt omdat beleggers na de kredietcrisis op zoek zijn gegaan naar alternatieve manieren om hun geld te beleggen. De kredietcrisis werd veroorzaakt door de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. Dit kwam doordat de huizenprijzen sterk daalden. Daardoor konden veel Amerikanen hun hypotheken niet betalen en kwamen veel banken in de problemen. Verschillende banken gingen failliet en andere moesten door verschillende regeringen worden gered. Ook beleggers verloren veel geld en gingen op zoek naar alternatieven om hun geld te beleggen. Ze kwamen tot grondstoffen, waaronder aardgas.

Investeringen in aardgas

Investeren in aardgas kan zeer aantrekkelijk en zeer winstgevend zijn. Het brengt echter ook grote risico’s met zich mee. De prijs van aardgas wordt gekenmerkt door grote schommelingen. Dit kan heel snel gebeuren. Investeren in aardgas wordt daarom alleen aanbevolen voor actieve beleggers die tijd hebben om de aandelenkoersen nauwlettend in de gaten te houden. Als de prijs van aardgas laag is, is het aantrekkelijk om veel te kopen. Omgekeerd is het aantrekkelijk om gas te verkopen als de prijs hoog is. De prijs van aardgas is vaak gelijk aan de prijs van olie. De prijs van aardgas hangt ook sterk af van hoe koud het in de winter is. Als het koud is, verbruiken mensen meer gas en gaat de prijs van gas omhoog.

Beursinvesteringen in aardgas

Er zijn verschillende manieren om in aardgas te investeren. De eerste vorm is door het direct op de beurs te doen. Dit kan bij de meeste Nederlandse banken, zoals ING Bank, ABN Amro, Rabobank, SNS Bank, Aegon en Tridios. De enige voorwaarde is dat u een beleggingsrekening heeft. Houd er rekening mee dat er voor elke transactie een klein transactietarief in rekening wordt gebracht. Het hoeft niet veel te zijn, maar het kan snel oplopen als u een zeer actieve belegger bent. Dit kan het eventuele rendement op uw beleggingen grotendeels tenietdoen. Het is ook mogelijk om met behulp van het Plus500-programma direct in de aandelenmarkt te beleggen.

Investeringen in aardgasbedrijven

Een andere optie is om te investeren in bedrijven die geld verdienen aan gaswinning. Misschien is het voordeel dat de risico’s lager zijn. Het klopt dat deze bedrijven profiteren van hoge gasprijzen omdat ze op dat moment meer winst maken. De productiekosten zullen ongeveer hetzelfde zijn, terwijl ze er meer geld voor kunnen vragen. Daarom is het aantrekkelijk om in deze bedrijven te investeren wanneer de gasprijs hoog is. Bekende bedrijven die veel handelen in aardgas zijn Shell en Gazprom. Tegelijkertijd zijn ze minder gevoelig voor aandelenkoersen, omdat beleggers in bedrijven vaker een langetermijnvisie hebben. Dit houdt de prijs stabieler. Sommige bedrijven hebben naast de productie en verkoop van aardgas nog andere inkomstenbronnen. Daardoor zijn aandelenkoersen ook minder gevoelig voor mogelijke stijgingen en dalingen van de aardgasprijs.€