Investering in Nigeria

Nigeria is een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Het land heeft de grootste bevolking van heel Afrika en heeft daarom inherent een grote markt. Er is ook veel olie in het land, waardoor er veel geld het land binnenstroomt. Er zijn verschillende manieren om te profiteren van de economische groei van een Afrikaans land. U kunt bijvoorbeeld beleggen in Nigeriaanse naira, Nigeriaanse valuta of via beleggingsfondsen. De laatste optie is om uw eigen bedrijf te starten in Nigeria. Lees er alles over in dit artikel.

Veel beleggers verhuizen tegenwoordig naar Nigeria om hun geld te beleggen. Het land is een van Afrika’s diamanten in termen van economische ontwikkeling. Na de kredietcrisis zijn steeds meer beleggers op zoek gegaan naar alternatieve markten om hun geld te beleggen. De kredietcrisis werd veroorzaakt door veel Amerikaanse huiseigenaren die hun hypotheek niet konden betalen. Daardoor kwamen veel banken in de problemen. Verschillende banken gingen failliet en verschillende regeringen moesten verschillende andere overeind houden. Aandelenkoersen over de hele wereld daalden en beleggers verloren veel geld. Dit proces herhaalde zich tijdens de eurocrisis.

Waarom het aantrekkelijk is om in Nigeria te investeren

Er zijn verschillende redenen waarom Nigeria een interessante investeringsmogelijkheid is. Ten eerste heeft het land de grootste bevolking van Afrika. Nigeria is de thuisbasis van bijna 150 miljoen mensen, waardoor het een aantrekkelijke markt is. De tweede factor waarom grond een interessante investeringsmogelijkheid is, is omdat er veel grond is. Het is na Angola de grootste olieproducent in Afrika. Dit betekent dat er veel geld het land binnenstroomt. De grootste uitdaging is dat dit geld niet alleen bij de machthebbers blijft, maar ook op de lokale markt terechtkomt. De economische groei bedroeg in 2009 bijna zeven procent. Volgens het IMF heeft Nigeria in de toekomst de potentie om een ​​van de vijftien grootste economieën ter wereld te worden.

De Nigeriaanse economie

Een belangrijke voorwaarde voor economische groei is de stabiliteit van de situatie in Nigeria. Zo is het al lang niet meer. Nigeria werd in 1960 onafhankelijk van Groot-Brittannië. De eerste staatsgreep vond zes jaar na de onafhankelijkheid plaats. Daarna gebeurde het regelmatig. Er was ook veel corruptie en wanbeheer, waardoor de markt erg ontoegankelijk was voor buitenlanders. Een democratische regering bestaat pas sinds 1999. In 2007 trad voor het eerst een nieuwe, democratisch gekozen president aan. Hij beloofde dat de regering tien procent van de olie-inkomsten aan de armen zou geven. Daarnaast sloot de Nigeriaanse regering in 2006 een staakt-het-vuren met de lokale rebellenbeweging MEND. Hij probeerde de oliesector te ondermijnen met aanslagen en ontvoeringen. Door de economische stabiliteit kon de staatsschuld aanzienlijk worden verminderd en begon de economie snel te groeien. Tegelijkertijd blijven de oplopende spanningen tussen moslims en christenen in het noorden van Nigeria de stabiliteit bedreigen.

Investering in Nigeria

Er zijn verschillende manieren waarop beleggers in Nigeria kunnen investeren. De eerste manier is om te beleggen in een beleggingsfonds zoals Intereffekt Investment Funds. Ze investeren vooral in de voedingsindustrie en de bancaire sector. Er is nog volop ruimte voor groei. Een andere optie is om Nigeriaanse Naira, de nationale munteenheid, te kopen. Het consolideert langzaam en zal naar verwachting in de toekomst in waarde stijgen. De laatste optie is om een ​​eigen bedrijf te openen. Het is belangrijk dat je de lokale markt begrijpt en dat je lokaal met betrouwbare mensen kunt werken.€