Investering: beleggingsfonds

Investering, steeds relevanter. Er zijn veel dingen waar u op moet letten als u wilt beleggen. Hoe zit het met al die ingewikkelde woorden als wat zijn aandelen en obligaties, wat is een beleggingsfonds? Voordat je gaat beleggen, wil je natuurlijk weten wat alles inhoudt en wat de inhoud is. Daarom vindt u in dit artikel informatie over beleggingsfondsen.

Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds houdt in het algemeen in dat een groep mensen geld stort op een spaarrekening met de premie van een levensverzekering. Het wordt belegd door een professionele fondsbeheerder.

Risico

Aandelenfondsen:

Deze fondsen bevatten aandelen. Dit kan voor aandelen in een verzekeringsmaatschappij of een internationaal bedrijf zijn, maar ook voor start-ups. Of aandelen van bedrijven die “groen” zijn.

Gemengde fondsen:

Dit zijn fondsen met zeer verschillende kenmerken en dus verschillende risico’s. Er zijn aandelen van aandelen, obligaties en soms onroerend goed. Deze verhouding en samenstelling kan sterk variëren.

Vastgoedfondsen:

Deze fondsen beleggen in onroerend goed. Lease en winst uit verkoop verminderen het risico op de lange termijn.

Voordelen:

minpuntjes:

Koop een beleggingsfonds

Als u op zoek bent naar een hoger rendement, kunt u besluiten te beleggen in beleggingsfondsen. Ze kunnen op drie manieren worden gekocht:

Rechtstreeks via investeringsmaatschappijen

Een investeringsmaatschappij investeert geld in andere bedrijven om een ​​hoger rendement te behalen. Ze zijn meestal genoteerd op een beurs. Dit betekent dat zij zelf ook aandelen uitgeven die door inschrijving kunnen worden verkregen. Het aandeel is ook verhandelbaar.

Rechtstreeks bij een beleggingsfonds

Een beleggingsfonds is meestal bedoeld voor een gemengde rekening en is niet beursgenoteerd. U kunt aandelen kopen van het fonds. Met het geld van al deze deelnemers wordt geïnvesteerd. U kunt een rendement behalen dat volledig afhankelijk is van de winst en uw aandeel. Het geld wordt beheerd door een professionele fondsbewaarder.

Indirect via een bank of verzekeraar

De meest bekende manier voor particulieren is indirect beleggen via een bank of verzekeraar. Het wordt vaak gebruikt om eigen vermogen op te bouwen om schulden af ​​te betalen. U kunt periodiek handelen met een levensverzekering of beleggingsrekening. De aan- en verkoopprijs wordt dagelijks bepaald.

Alternatief

Er zijn veel manieren om te investeren. Hieronder een kort overzicht van de verschillende alternatieven.

Investeringsmaatschappijen

Een beleggingsmaatschappij is eigenlijk hetzelfde als een beleggingsfonds, alleen krijg je hier aandelen in plaats van aandelen.

Met uw geld koopt u niets en moet direct worden betaald. Het risico is laag, maar de rente ook.

obligaties

Obligaties zijn schuldbewijzen die door overheden en bedrijven worden uitgegeven voor geld. De looptijd is meestal tien jaar. Obligaties zijn verhandelbaar, wat betekent dat ze ook kunnen stijgen in prijsstijgingen. Zie ook Beleggen: Obligaties.

Acties

Aandelen zijn activa, ze geven u een aandeel in het eigendom van een bedrijf. Ze zijn meestal verhandelbaar om ook prijsstijgingen mogelijk te maken. Er kunnen dividenden worden uitgekeerd en de aandelen kunnen in waarde stijgen. U bent afhankelijk van de winst van het bedrijf. Zie ook Beleggen: Aandelen

Het advies