Investeren of speculeren: daghandel

Voor sommigen is daghandel geen investering, maar speculatie. Met daytraden heb je een strategie en kun je veel geld verdienen met daytraden op de aandelenmarkt. Hoe handelt een daghandelaar, waar en wat is zijn investeringsplan? Een daytrader neemt risico, maar doet dat volgens beleid en op basis van technische analyse en grafieken, anders is het niet houdbaar. Een daghandelaar is niet per se een speculant, een goede daghandelaar kent en herkent koop- en verkoopsignalen.

Wil je als daytrader geld verdienen?

Wat is speculatie en speculatie?

Speculatie en speculatie zijn alleen voor snelle winst en zijn gericht op de korte termijn. De daaraan verbonden risico’s zijn groter dan bij beleggingen. Speculeer bijvoorbeeld tegen de euro of de dollar door bepaalde posities in te nemen die grote winsten kunnen opleveren. De speculant is niet geïnteresseerd in welke gevolgen het zal hebben voor het bedrijf of de economie, maar kijkt naar de winst die hij kan maken. U kunt uw investering ook uitbesteden en vooraf duidelijk zijn hoeveel risico u met uw investering wilt nemen.

Start day trading: open een beleggingsrekening

Tegenwoordig kan iedereen eenvoudig een beleggingsrekening zoals Degiro, goedkoop beleggen, Binck of zoals Lynx openen en voor zichzelf beginnen met handelen. Sommigen zitten als daytrader de hele dag achter de knoppen, maar met beleggen heeft dit vaak weinig te maken. Het heeft meer te maken met waarschijnlijkheid en weinig met economisch inzicht of goede fundamentele analyse.

Een shortpositie verkopen als speculatief instrument

Een goed voorbeeld van speculatie is short selling, een kortetermijnverkoop waarbij mensen wedden op een waardedaling. Veel beursderivaten moedigen deze speculatie aan, en als u uw klantprofiel voor risicovolle beleggingen invult, maar zo dat u van risico’s houdt, kunt u uw gang gaan. Maar dat heeft weinig te maken met goed geldbeheer.

Investeren, speculeren en risico

Als u wilt beleggen, moet u zich eerst afvragen waarom hij dat wil en wat zijn tijdshorizon is. Beleggen is immers nooit zonder risico’s. Bekijk de vele voorbeelden van beurscrashes en institutionele ineenstortingen. Ga er ook niet vanuit dat beleggen in onroerend goed of vastrentende effecten zoals obligaties of deposito’s risicovrij is. Het zal zeker worden beïnvloed door de renteaanpassingen of kapitaalmarktaanpassingen van de Europese Centrale Bank. Daarnaast zijn er valutarisico’s en valutarisico’s.

Goed vermogensbeheer met geldbeheer, vooral voor intraday-handel

Maar iedereen met een goed gedefinieerd plan laat zich niet afschrikken. De straat oversteken is niet altijd zonder gevaar, maar meestal gaat het goed. Als je maar uitkijkt. Op deze manier zorgt ook een succesvolle belegger en daghandelaar ervoor dat hij altijd goed geïnformeerd is. Hij kent de theoretische basis van zijn beleggingsinstrumenten goed, hij kent koop- en verkoopsignalen. Hij werkt gedisciplineerd. Zowel hebzucht als angst zijn uitgesloten. Maak een specifiek plan met specifieke doelen en handel niet op dagtarieven. We kennen niet voor niets verschillende wijsheden van de beurs, zoals:

Daghandel als daghandel: zo handelt een daghandelaar gebaseerd op technische analyse

Bron: Geralt, Pixabay De daghandelaar handelt op basis van technische informatie en technische analyse. Op basis van grafieken, kaarsen, grafieken en trends weet hij grote winsten te maken. Vaak gaat het om handelen op zeer korte termijn, maar dit is niet altijd het geval. Economische informatie of kwartaalcijfers zijn niet interessant voor de daytrader. Een daytrader volgt constant de koers op de beurs en weet in te spelen op kleine veranderingen. Zelfs een verschil van enkele centen kan grote winsten opleveren bij daghandel in grote volumes. Uitstelondersteuning voor een daghandelaar is:
kandelaar grafieken
. Natuurlijk zijn andere grafieken mogelijk, maar de meeste gebruiken een kandelaar. De kandelaar dankt zijn naam aan de gelijkenis met een kandelaar waarin een kaars wordt geplaatst. Zie bijgevoegd schema. Als de prijs binnen een bepaalde periode is gestegen, wordt de kast groen, anders rood. Het hoogste punt geeft de hoogste prijs aan en het laagste punt geeft de laagste prijs aan. In de body toont het gekleurde gebied de openingskoers plus de slotkoers. Het mooie is dat de daytrader direct kan zien wat de koers heeft gedaan, er patronen uit kan trekken en op basis daarvan een besluit kan nemen om posities op de beurs te kopen of te verkopen. Een ervaren daghandelaar is van mening dat bepaalde patronen een signaal zijn van wat er op korte termijn gaat gebeuren en daarom een ​​signaal om wel of niet op de aandelenmarkt te handelen.

Kosten van beleggingen, daghandel en daghandeltransacties

En dan transactiekosten. Ze zijn al beduidend lager dan een paar jaar geleden, maar wie veel handelt verliest vaak een groot rendement op transactiekosten. In de praktijk handelen mannen veel vaker dan vrouwen. Steek die investering in psychologie. Het zijn niet alleen de coole cijfers die regeren, maar ook de psychologie. Niet voor niets overdrijft de beurs bijna altijd: zowel naar boven als naar beneden. Dus de truc is om je hoofd koel te houden in deze situaties.

Het risico spreiden in uw belegging

Het belangrijkste is dat u uw geld verdeelt over verschillende soorten beleggingen: spaargeld, onroerend goed, obligaties, aandelen. En als je je verdiept in aandelen, kies dan ook voor bedrijven uit verschillende sectoren van de economie. Met andere woorden, spreid uw beleggingen. Want risico’s zijn er elke dag. Maar het is veel minder waarschijnlijk dat al uw beleggingen tegelijkertijd negatief worden beïnvloed. Vaak is het verstandig om eerst op papier te oefenen. Sommigen huren een adviseur of vermogensbeheerder in om de juiste vragen te stellen. Investeer succesvol in bedrijven die u begrijpt en vertrouwt.

Slot

En als je dit allemaal ter harte neemt, kun je veilig aan de slag met online brokers als Binck bank, DeGiro of Lynx.

Lees verder