Investeren met hefboomwerking op de aandelenmarkt in 2021

Veel koersbewegingen op de beurs in 2021 en 2022? Dan kunt u met hefboomwerking beleggen op de aandelenmarkt en zo een enorme winst maken op uw investering. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld turbo, cfd, sprinter of booster. Het zijn allemaal slimme beleggingsproducten met hefboomwerking. Hefboomwerking vergroot de impact van prijsveranderingen op de aandelenmarkt. U kunt ervoor kiezen om te beleggen met leverage, met stop loss, met risicopremie en zonder restwaarde. Bekijk wat bij uw risicoprofiel past.

Inhoud

Beleggen met hefboomwerking op de aandelenmarkt in 2021 en 2022

Beleggen met hefboomwerking is populair bij diegenen die met relatief weinig geld grote winsten willen maken. Met andere woorden, voor beleggers die meer risico willen en kunnen nemen. Er kunnen bijvoorbeeld hefboominvesteringen worden gedaan met:

Beleggen met hefboomwerking is beleggen met geleend geld

Beleggen met hefboomwerking is mogelijk omdat u belegt met gedeeltelijk geleend geld. Het gebruik van hefboomwerking vergroot uw blootstelling aan prijsveranderingen op de aandelenmarkt. Je belegt bijvoorbeeld 1.000 euro met een hefboom van 25, en dan kom je erachter dat je blootgesteld bent aan een belegging van 25.000 euro. Dit betekent dat u vele malen de prijsstijging kunt krijgen als u aan de goede kant van de markt zit. Als je een long positie hebt gekozen en de beurs stijgt ook. Aan de andere kant kan een verhoogde blootstelling in de tegenovergestelde situaties leiden tot grote verliezen in de handel. Gelukkig kunt u met veel hefboomtools ook een stop loss-waarde invoeren. U kunt uw aandelenportefeuille ook beschermen met een hedge naar keuze.

CFD versus Turbo

Turbo is redelijk veilig omdat er altijd een restwaarde en een ingebouwde stop loss-waarde is. Maar zelfs dan is turbo als investering een zeer hobbelige weg. Dit geldt ook voor sprinters en boosters van andere banken. Contract for Difference, CFD, krijgt ook media-aandacht. Wat zijn de verschillen tussen CFD en turbo?

CFD versus turbo:

Functies CFD’s Turbo
Hefboom Ja Ja
Prijsvorming gewoon Complex
Stop-loss waarde Dagelijkse aanpassingen zijn mogelijk Eenmaal, op de 15e van de maand
Financieringsniveau Is niet van toepassing Dagelijks maatwerk mogelijk
Relatie tussen stop loss-waarde en dekkingsgraad Is niet van toepassing Met bumper
Hoeveel is de restwaarde? Hangt af van de stop loss Afhankelijk
Hoeveel risicopremie? Verwerkt in CFD-waarde Nul
Riskant Hoog risico Hoog risico

De Turboprijs is vrij duidelijk te noemen: je bent de bank rente verschuldigd en er is een marge waarmee de bank haar geld verdient. Hetzelfde geldt voor CFD’s. Zorg ervoor dat u bij een goede stop loss bij beide producten nooit meer kunt verliezen dan het bedrag dat u heeft ingelegd. De winst is waarschijnlijk een veelvoud van uw investering.

De voordelen van hefboomwerking

Het grote voordeel van leverage en leverage is dat je maar een fractie van de waarde van de onderliggende waarde hoeft te beleggen, waardoor de rest van het geld beschikbaar blijft voor andere investeringen en keuzes. De hendel zorgt voor een veel grotere positie. Een ander voordeel is dat de winst enorm kan zijn. Het grote nadeel is de tegenhanger, waardoor er ook een flinke kans op verlies is.

Strategiseer uw turbo, cfd, booster of sprinter in 2022

Als je succesvol wilt beleggen met leverage, dan heb je een goede strategie nodig. Handel niet met gevoelens en emoties, maar bepaal vooraf uw stop loss waarde. De mooiste bloemen staan ​​aan de rand van het ravijn. U kunt de meeste winst maken als uw leverage hoog is. In veel gevallen kan het zinvoller zijn om voor een turbo of ander beleggingsproduct iets meer te betalen en voor iets minder leverage te kiezen. Dan houd je dit soort investeringen het langst aan en kun je er rijk mee worden. Als je geen strategie hebt, riskeer je grote verliezen, en daar is beleggen niet voor bedoeld.€