Investeren in zilver met WisdomTree Physical Silver (ETF)

WisdomTree Physical Silver is een tracker die de prijs van zilver volgt. Wanneer een belegger aandelen van WisdomTree Physical Silver koopt, koopt het fonds er feitelijk zilver voor. De hoeveelheid zilver is dus fysiek aanwezig. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van ETF’s die geen zilver kopen. Het WisdomTree Physical Silver-fonds kan op de meeste beurzen worden verhandeld. Dit fonds is het perfecte product om op een eenvoudige manier te profiteren van de stijging van de zilverprijs.

De boom van wijsheid

WisdomTree is een bedrijf met het hoofdkantoor in New York. Naast het hoofdkantoor heeft het bedrijf ook kantoren in Londen, Tokio en Toronto. WisdomTree is een uitgever van zogenaamde ETP’s (Exchange Traded Products). WisdomTree begon in 2006 met het uitgeven van ETP’s. Een type ETP is de ETF (Exchange Traded Fund), een ETF is een op de beurs verhandeld passief beheerd fonds. Verhandelbaarheid en handelsopties zijn hetzelfde als aandelen. WisdomTree Physical Silver is zo’n ETF.

Beleggingsfonds versus ETF

Daarom is WisdomTree Physical Silver een zogenaamde ETF. Het belangrijkste verschil tussen een ETF en een beleggingsfonds is dat beleggingsfondsen actief worden verhandeld door fondsbeheerders. Een ETF wordt passief beheerd en doet niets anders dan de prijs van het onderliggende product volgen. Enkele voordelen van een ETF ten opzichte van een beleggingsfonds zijn de eliminatie van menselijke fouten bij het nemen van verkeerde handelsbeslissingen. ETF-kosten zijn ook veel lager dan de kosten van beleggingsfondsen.

WisdomTree Fysiek Zilver

WisdomTree Physical Silver ETF werd gelanceerd op 24 april 2007. WisdomTree Physical Silver fonds is gevestigd in Jersey (UK Kanaaleilanden). De ISIN-code voor deze ETF is JE00B1VS3333. ISIN staat voor
Internationaal identificatienummer van effecten
, het is een uniek identificatienummer dat aan beleggingsproducten wordt toegekend. Met de WisdomTree Physical Silver ETF is het onderliggende product dat wordt gevolgd de prijs van zilver. De structuur van deze ETF is zodanig dat de belegger op een eenvoudige en winstgevende manier kan beleggen in de zilvermarkt. De investering van de belegger is gedekt omdat het zilver er daadwerkelijk is. De prijs waartegen de WisdomTree Physical Silver ETF wordt verhandeld, is gekoppeld aan de spotprijs van zilver. De fondsprijs volgt de spotprijs één-op-één. De prijs van het fonds is gelijk aan de spotprijs, maar minus de beheervergoeding. Aangezien het een ETF is, zijn de kosten vrij laag, de beheervergoeding voor dit fonds bedraagt ​​in 2020 0,49%. Aangezien de spotprijzen van edele metalen in Amerikaanse dollars worden uitgedrukt, wordt dit fonds ook in Amerikaanse dollars genoteerd.

WisdomTree koopt fysiek zilver

Voor elk aantal aandelen dat een belegger koopt van WisdomTree Physical Silver, koopt het fonds dezelfde hoeveelheid fysiek zilver. Fysiek zilver wordt door HSBC gekocht van de LBMA (London Bullion Market Association). De zilverbaren zijn individueel geïdentificeerd en opgeslagen in een bankkluis in Londen.

Verhandelbaarheid van het WisdomTree Physical Silver Fund

Het WisdomTree Physical Silver-fonds wordt op verschillende beurzen verhandeld. Het kan worden verhandeld op de Amsterdamse effectenbeurs. Het fonds wordt aangeboden door de meeste brokers. U kunt het WisdomTree Physical Silver fonds kopen en verkopen via Binck fundcoach, ING beleggen, LYNX en Degiro. U kunt het fonds eenvoudig vinden bij uw broker door te zoeken op de ISIN-code: JE00B1VS3333.

Investeringen in zilver

Net als bij beleggen in goud, wordt beleggen in zilver beschouwd als een veilige haven tijdens financiële onrust op de markten. Zilver is echter niet alleen een edelmetaal voor beleggers, maar heeft ook een breed scala aan industriële toepassingen. Dit feit betekent dat zilver, in tegenstelling tot goud, op de lange termijn schaarser zal worden. Veel van het zilver dat in de industrie wordt gebruikt, wordt nooit teruggevonden en gaat daarom verloren. Zo kunnen zilverbeleggers profiteren van het feit dat het edelmetaal enerzijds als veilige haven wordt gezien en anderzijds kunnen ze ook profiteren van een eventuele prijsstijging van de steeds schaarser wordende grondstof.

zilver markt

De prijs van zilver beweegt meestal in dezelfde richting als de prijs van goud. De zilvermarkt is echter fundamenteel anders dan de goudmarkt. De goudmarkt is vele malen groter dan de zilvermarkt, er wordt veel minder zilver verhandeld op de beurs. Terwijl goud voornamelijk wordt gebruikt als investering door investeerders en centrale banken, is zilver het metaal dat het meest wordt geconsumeerd door de industrie. Zilver is een van de beste elektrische geleiders van alle bekende metalen en legeringen. Daarnaast heeft zilver sterke antibacteriële eigenschappen en wordt daarom ook gebruikt in de medische en farmaceutische industrie.

Lees verder