Investeren in turbo het beste van turbo limited

Er zijn drie soorten turbo’s om uit te kiezen, alle drie met hefboomwerking. Dit zijn klassieke turbo’s, beste turbo’s en gelimiteerde turbo’s. Alle drie de turbo’s hebben hun verdiensten en kunnen long of short worden gekocht. De kenmerken van deze beleggingsproducten zijn verschillend, uw keuze bepaalt in welke turbo u met hefboomwerking belegt. Welke turbo heeft jouw voorkeur, ook de beste turbo?

Welke turbo geeft de meeste winst, de beste turbo?

Turbo-beleggen is beleggen met hefboomwerking

Als u van plan bent om op de aandelenmarkt te beleggen, hoeft u niet per se de aandelen van het bedrijf te bezitten om nog steeds te kunnen verdienen aan stijgende aandelenkoersen. U hoeft ook niet het volledige bedrag te investeren om de aandelen ten volle te laten profiteren, en zelfs meer als het bedrijf goed presteert. Met hefboomwerking kunt u meerdere keren verdienen. Verliezen kan natuurlijk, maar dat wil je zoveel mogelijk voorkomen. Om met hefboomwerking te beleggen, kunt u kiezen uit drie soorten turbo’s:

Ze hebben allemaal het bekende hefboomeffect, aangezien de bank een deel van uw investering voorschiet. Maar ze verschillen ook van elkaar.

Verschillende turbo’s en hun kenmerken

Een klassieke turbo heeft een dekkingsgraad (wat de bank je leent) en een stop loss. De stop loss ligt boven de dekkingsgraad als u een turbo long koopt en onder de dekkingsgraad als u een turbo short koopt. Turbo best heeft daarentegen een dekkingsgraad gelijk aan de stop loss-waarde. Het beste staat voor Barrier Equal Strike. Het verschil tussen de dekkingsgraad en de stop loss is de veiligheidsbuffer van de bank. Als de koers van het aandeel fors daalt, kan de bank verlies lijden zodra de koers onder de dekkingsgraad zakt. De gebruikte buffer zou dit moeten voorkomen. Een turbo heeft die buffer niet en is dus een groter risico voor de bank dan een klassieke turbo. De bank probeert dit risico te compenseren door de turbospread te vergroten (de spread is het verschil tussen de aan- en verkoopprijs). Heel wat beleggers geven de voorkeur aan turbo het beste omdat dan de stop loss waarde ook een harde stop is en je niet meer geld kunt verliezen. Turbo limited is turbo op zijn best met als bijkomend kenmerk dat de looptijd beperkt is.

Turbokenmerken en algemene kenmerken
:

Functies Klassieke turbo Turbo is de beste Turbo beperkt
Hefboom Ja Ja Ja
Prijsvorming gewoon Complex Complex
Stop loss-niveau Mogelijke correcties Mogelijke correcties Gelijk aan dekkingsgraad
Financieringsniveau Ja gelijk aan stop loss gelijk aan stop loss
Hoeveel is de restwaarde? Hangt af van de stop loss nee nee
Hoeveel risicopremie? nee Verwerkt in distributie Verwerkt in distributie
Riskant Hoog risico Hoog risico Hoog risico
Looptijd Onbeperkt Onbeperkt Beperkt

Welke turbo heeft de voorkeur?

Het mooie is dat u een beleggingsvehikel kunt kiezen met een hefboomwerking die perfect aansluit bij uw voorkeuren. Als u geen spreadpremie aan de bank wilt betalen omdat het financieringsniveau gelijk is aan de waarde van de stop loss, dan kiest u voor de klassieke turbo om te beleggen. Wil je een turbo die een vaste looptijd heeft en indien nodig kan doorrollen, dan ga je voor een beperkte turbo. Als je wilt dat je turbo zijn restwaarde behoudt, ook als de prijs daalt en je de lange turbo hebt gekocht, dan moet je voor de klassieke turbo gaan. Als je een relatief eenvoudige turboprijs wilt, ga dan weer voor de klassieke turbo.

Turbo-investeringen zijn investeringen met een verhoogd risico

Met hefboomwerking kunt u veel winst maken, maar ook relatief veel verliezen. Het risico van het gebruik van dit product is relatief hoog. Anderzijds zijn er ook firewalls ingebouwd en kan je zelf je risico beperken:

Conclusie turbo is de beste

Turbo best is een mooie investeringstool voor een ervaren belegger. Turbo-functies verschillen van klassieke turbo en beperkte turbo. Deze verschillen kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor een belegger. De ene belegger zal de voorkeur geven aan de klassieke turbo, terwijl de ander alleen met de beste turbo wil beleggen. Wilt u ook op deze manier beleggen, laat u dan goed informeren over de voorwaarden en openings- en sluitingstijden van de beurs. Nogmaals, de risico’s kunnen hoog zijn, dus ze moeten overeenkomen met uw risicoprofiel.€