Investeren in sieraden en sieraden

Investeren in sieraden kan een interessante investering zijn. Vooral hoogwaardige sieraden gemaakt door bekende juweliers hebben een zeer stabiele waarde. Onder invloed van mode kunnen bepaalde sieraden een enorm rendement opleveren. Maar wat is de beste manier om te beginnen met investeren in sieraden?

De belangrijkste aspecten van beleggen in sieraden met de meeste kans op een goed beleggingsresultaat zijn:

Investering in luxe sieraden

Als u kiest voor gouden of platina sieraden, zullen uw sieraden ofwel een bepaalde waarde vertegenwoordigen op basis van het gewicht van het edelmetaal. Omdat goud en platina op aarde simpelweg beperkt zijn, zal beleggen in sieraden gemaakt van goud of platina je bijna nooit een heel slecht rendement opleveren.

Hetzelfde geldt voor kostbare edelstenen. Veel mensen weten dat diamanten zeer waardevol zijn. Daarnaast is beleggen in sieraden met groene smaragd, rode robijn, zilverwitte parels of helderblauwe saffier een goede, solide keuze.

Kies sieraden van hoge kwaliteit

Beleggingsexperts, veilinghuizen en sieradenkenners raden aan om bij het beleggen in sieraden en sieraden altijd te focussen op kwaliteit. Laat u leiden door het principe “less is more”. Investeren in een relatief kleine diamant van de beste kwaliteit geeft je een veel grotere kans om een ​​goede winst te maken dan een grote smaragd die beschadigd is. De manier waarop een edelsteen wordt geslepen, bepaalt in hoge mate de kwaliteit van uw investering.

Investering in populaire sieraden

Nog meer dan de prijs van goud of platina, wordt de waarde van een sieraad bepaald door de mode van het moment. In de afgelopen decennia zijn er duidelijke trends geweest in welke sieraden populair zijn en wat niet. Door veranderingen in trends en mode kunnen sieraden in waarde stijgen… of in een paar jaar dalen. Mode is helaas onvoorspelbaar, maar er zijn factoren die uw sieradeninvestering positief kunnen beïnvloeden:

Net als bij andere beleggingen, zijn er positieve en negatieve rendementen om rekening mee te houden bij sieraden. Laatste goede tip: kies sieraden die je leuk vindt en draag ze. Sieraden zijn gemaakt om gedragen te worden, niet alleen om te beleggen.€