Investeren in onroerend goed: voordelen van beleggen in onroerend goed

Hoewel de huizenprijzen dalen, of beter gezegd daardoor, is investeren in vastgoed of vastgoed nu juist interessant. Nu kunt u zeer goedkoop onroerend goed kopen, dat net als in het verleden een relatief hoog rendement zal opleveren in de toekomst. Maar hoe werkt beleggen in onroerend goed? Hoe maak je winst bij het kopen van onroerend goed? En wat zijn nu precies de voordelen van beleggen in vastgoed in deze bijzondere tijd?

Wat is een investering in onroerend goed of onroerend goed?

Wanneer u investeert in onroerend goed, belegt u altijd in onroerend goed. Dat kunnen woningen zijn, maar ook kantoorpanden of winkels. Tegenwoordig wordt er ook veel geïnvesteerd in onroerend goed in het buitenland, bijvoorbeeld in vakantiehuizen in toeristische ontwikkelingsgebieden. Als particulier kunt u zelf een huis of kantoorpand kopen of kiezen voor een gezamenlijke aankoop met meerdere investeerders. U kunt ook aandelen kopen die betrekking hebben op onroerend goed, zodat u geen eigenaar wordt, maar profiteert van de groei van aandelen op de aandelenmarkt.

Wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoed?

Vastgoedwaarden zijn over het algemeen zeer stabiel en er zijn hoge rendementen, vooral bij nieuwbouwprojecten zoals kantoorpanden en winkelcentra. Om uw eigen eigendommen te kopen, moet u een volledige portemonnee hebben of samenwerken met andere investeerders of investeerders, maar door te investeren in vastgoedaandelen of -fondsen kunt u ook genieten van zeer hoge beleggingsrendementen voor minder geld. Zoals u in de laatste paragraaf kunt lezen, heeft het nu een bijkomend voordeel om voor dit type belegging te kiezen, namelijk dat de woningmarkt momenteel stilstaat.

Hoe kan ik als particulier beleggen in vastgoed?

U kunt zelf een tweede woning of een vakantiewoning kopen, in Nederland of in het buitenland. U kunt er ook voor kiezen om samen met andere investeerders een winkel of kantoorpand te kopen als u de waarde ziet stijgen. U kunt ook investeerders zoeken bij een professionele vastgoedbelegger om uw aankoop zelf te financieren. Er zijn echter ook veel aandelen en beleggingsfondsen in de vastgoedsector die zeer goede inkomsten opleveren. Kies bij voorkeur voor een professionele dienstverlener die weet waar hij het over heeft.

Waarom is investeren in vastgoed zo winstgevend?

Over het algemeen hebben vastgoedinvesteringen een behoorlijk rendement. Want zowel nieuwbouwprojecten als bestaande woningen behouden niet alleen hun waarde, maar kosten relatief weinig om te realiseren vergeleken met wat ze jaren later opleveren. Investeringen in kantoorgebouwen en winkelcentra waren het afgelopen jaar zeer winstgevend en zullen dat ook blijven. Ook investeringen in buitenlands vastgoed zijn winstgevend. In Nederland zelf ligt de woningmarkt momenteel stil, maar dat betekent niet dat investeren in vastgoed niet erg interessant is.

Waarom nu kiezen om te investeren in vastgoed?

De huizenprijzen zijn momenteel historisch laag en zullen de komende jaren verder dalen. Veel ontwikkelingsprojecten liggen stil en vastgoedwaarden kelderen. Daarom is het in deze tijd vooral interessant om in onroerend goed te investeren, omdat u een mooi rendement op uw investering kunt behalen. Investeren in onroerend goed is in het verleden zeer winstgevend gebleken, maar nu kunt u goedkoop kopen in de wetenschap dat uw investering aanzienlijk in waarde kan stijgen. Niet in de eerste maanden, maar als je de komende jaren op zoek bent naar een nestei.€