Investeren in koffie

Koffie, in de volksmond ‘bakkie pleur’ ​​genoemd, is voor veel mensen belangrijk. Veel mensen kunnen niet zonder koffie, het helpt mensen de werkdag door. Het wordt meerdere keren per dag gedronken, bijvoorbeeld bij het ontbijt, op het werk, tijdens de lunchpauze of thuis aan de eettafel. Het is niet alleen populair voor consumptie, maar ook erg populair voor investeringsdoeleinden. Er wordt veel geïnvesteerd in koffie, maar velen weten niet hoe investeren in koffie werkt.

Waar komt koffie vandaan?

Om te begrijpen hoe beleggen in koffie werkt, is meer basiskennis over koffie nodig. Koffie wordt gemaakt van koffiebonenzaden. Er zijn verschillende soorten koffiebonen en daardoor varieert de kwaliteit van koffie overal. Het werd voor het eerst gedronken in Ethiopië rond de 6e eeuw. Toen, rond het jaar 1200, werd in Turkije ontdekt dat koffie veel beter smaakt als de koffiebonen eerst worden gebrand. Daarom is besloten om de koffiebonen eerst in de Arabische landen te branden en dat is gelukt.

De Arabieren begonnen koffie te verbouwen en deze vervolgens te verhandelen. Het was een groot succes in Arabische landen. Enige tijd later werd koffie ook populair in westerse landen. Het wordt vanuit warme landen naar ons land gebracht, omdat de koffieplant alleen in tropische gebieden kan groeien. Nederlanders en andere Europeanen drinken elke dag veel koffie, dus er is veel vraag naar koffie.

Hoe kunt u investeren in koffie?

Door deze grote vraag kan het aantrekkelijk zijn om in koffie te investeren. Over het algemeen zijn er twee manieren om in koffie te investeren: rechtstreeks of via een beurs. Kies je voor de eerste soort, dan koop je de koffie direct uit het koffiezetapparaat en bewaar je deze vervolgens ergens.

Kies je voor de tweede weg, de indirecte, dan koop je de koffie via de beurs. Je bezit het niet fysiek, maar virtueel. U kunt bijvoorbeeld aandelen kopen in een bedrijf waarvan de hoofdactiviteit de productie en verkoop van koffie is, voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn: Douwe Egberts, Starbucks of Nestlé. Of je gaat beleggen in koffie op de beurs, je koopt bijvoorbeeld 100 aandelen koffie. Welk type u kiest, hangt af van uw voorkeuren.

Waarom investeren in koffie?

Koffie is de meest gedronken drank ter wereld. De vraag ernaar is dan ook groot en daarom is het aantrekkelijk om te investeren in koffiegrondstoffen. Er zijn nog meer redenen waarom u zou moeten overwegen om in koffie te investeren:

Andere grondstoffen

Naast beleggen in koffie is het ook mogelijk om in andere grondstoffen te beleggen. Ook is het mogelijk om te beleggen in goud, zilver, olie, klei, kolen, koper, suiker, koffie, katoen, platina, aardgas, ijzererts, klei, graan of grind. Er zijn echter veel andere items waar u in kunt investeren, het assortiment is enorm. Onze samenleving kan niet meer zonder grondstoffen. Grondstoffen worden omgezet in verwerkbare producten en vervolgens verwerkt tot een compleet eindproduct. Ruwe suiker wordt bijvoorbeeld gebruikt in veel voedingsmiddelen, zoals frisdranken, snoep, koekjes en ijs. En dankzij de grondstoffen voor olie en aardgas kunnen we producten weer in fabrieken maken en die eindproducten weer per vrachtwagens, schepen en andere transportmiddelen vervoeren. Grondstoffen zijn erg belangrijk voor onze consumptiemaatschappij en er zijn veel verschillende soorten grondstoffen. Deze grondstoffen zijn grofweg in te delen in vier categorieën:

  1. Energie
  2. edele metalen
  3. Metaal
  4. Landbouw producten

Als we het over energie hebben, denken we meestal aan olie. Edelmetalen omvatten edele metalen zoals: goud, zilver en platina. En grondstoffen die bij metalen horen zijn onder meer nikkel, zink en aluminium. En landbouwproducten zijn onder meer grondstoffen als suiker, tarwe, maïs en granen.

Het aanbod van grondstoffen is daardoor erg groot. In het Engels worden deze grondstoffen vaak genoemd
goederen
aangegeven. Er zijn twee soorten goederen:
harde goederen en zachte goederen.
Harde grondstoffen zijn grondstoffen die onder de volgende categorieën vallen: energie, edele metalen en metalen. De tweede categorie landbouwproducten behoort tot de zachte goederen.

Conclusie

Koffie is een eeuwenoud product dat zeer interessant is om in te investeren. Er is wereldwijd veel vraag naar koffie en het is de op één na meest verkochte grondstof. Als je in koffie wilt investeren, kan dat direct of indirect. Naast beleggen in koffie zijn er verschillende grondstoffen waarin u kunt beleggen. U kunt ook beleggen in grondstoffen die behoren tot de categorie: Energie, Edelmetalen, Metalen en Landbouwproducten. Ten slotte kunnen goederen worden onderverdeeld in harde goederen en zachte goederen. Energie, edele metalen en metalen zijn harde grondstoffen en landbouwproducten zijn zachte grondstoffen.€