Investeren in goud en de prijs van goud

Goud is vaak een goede investering gebleken. Fysiek goud of de aandelenmarkt hoort bij goed vermogensbeheer, maar wat doet de prijs? De prijs van goud lag voorheen tussen de 1400 en 1800 dollar. In 2020 lag de goudprijs tussen de 1.500 en 2.100 dollar. Experts zoals Willem Midelkop voorspellen dat de prijs van goud de €5.000 zal bereiken, en dit kan te wijten zijn aan spanningen in het Midden-Oosten en andere onzekerheden over de hele wereld. Daarom wil iedereen in goud beleggen. Merk op dat fysiek goud is geprijsd in dollars. Een hogere goudprijs is natuurlijk vooral interessant voor u Euro. U wilt dat de goudprijs ook in de euro stijgt. Goud is ook een veilige haven in turbulente tijden. Goud kan eenvoudig online of via de fysieke goudtracker van RBS worden gekocht. Gouden sieraden zijn ook interessant.

INHOUD

Willem Midelkoop en de prijs van goud

De bekende Willems Midelkoops zegt al heel lang: koop goud en doe het nu. Het is ook duidelijk dat dit niet in een rechte lijn zal gebeuren. In 2012 werd $ 1.700 overgemaakt, waarna de prijs aanzienlijk daalde. Maar er is hoop, in 2019 zagen we al weer $1.550, en mogelijk is er nog veel meer mogelijk. Er is zelfs gesuggereerd dat de prijs van goud de $5.000 kan blijven bereiken (voorspelling door Middelkoop in 2017). Grote winst dus. Dit is trouwens de goudprijs per troy ounce: 31,10 gram. U kunt eenvoudig goud online kopen zodat ook u kunt profiteren van de goudprijs. Goud doet het meestal goed als het vertrouwen in de wereld daalt en mensen op zoek zijn naar een veiligere haven. De prijs van goud stijgt in moeilijke tijden.

De prijs van goud en de dollar

Goud is geprijsd in Amerikaanse dollars
. Dit betekent dat als de dollar daalt, de prijs van goud in dollars automatisch zal stijgen. Voor ons is de stijging van de goudprijs natuurlijk vooral interessant als de stijging van de goudprijs ook in de euro plaatsvindt. Koop goud voor de juiste redenen op het juiste moment. Soms zit er geen beweging in de koers, soms wordt heel duidelijk dat een verdere stijging voor de hand ligt. Sinds november 2007 beweegt de goudprijs lange tijd in de range van USD 800 tot USD 1550. Ook bleek de goudprijs op het hoogtepunt van de kredietcrisis soms zelfs relatief laag te zijn. Dat betekent niet dat u geen winst kunt maken als u op het juiste moment koopt. Want het kon natuurlijk wel, maar lang niet zo massaal als velen dachten en denken. Enkele verbazingwekkende cijfers op een rij.

Goudprijs 2007-2021

Goudprijs 2007-2021

Een forse stijging van de goudprijs in augustus 2011 na een gestage stijging, maar dan weer omlaag en weer omhoog, met een lagere piek in september 2012 en een dieptepunt van € 1.050 op 2 december 2015. Sindsdien ligt het bereik tussen $ 1.000 en $ 1.300. Dit alles gebeurde niet in een rechte lijn, maar in golven. We zien een soortgelijke scène in de volgende jaren.

Goudprijs in 2019 en 2020

Een mooi historisch overzicht, maar natuurlijk zijn goud en de goudprijs in 2020 en 2021 interessant voor handelaren. In 2019 zijn aanzienlijke prijsveranderingen waargenomen. De goudprijs steeg in juni en juli 2019 tot boven $ 1.550, een stijging van meer dan 18% ten opzichte van januari 2019. In 2020 is de prijs ook sterk gestegen sinds januari 2020 (rond de $ 2000 in september 2020). Bij onrust zou de prijs nog verder kunnen stijgen.

Investeringen in goud, de belangrijkste drijfveren in 2020 en 2021

Iedereen die in 2020 of 2021 in goud wil investeren, doet dit omdat:

Goud en inflatie

Goud behoudt altijd zijn werkelijke waarde. Met goud is iets in de hand en met papiergeld is het afwachten. Daarom wordt ook aangenomen dat de goudprijs inflatie kan weerstaan ​​en dus in ieder geval zijn prijs kan handhaven. In de praktijk blijkt de ene periode beter te gaan dan de andere, en het komt ook voor dat er lag wordt bereikt. Dan is de prijs even stabiel, maar stijgt de prijs van goud in korte tijd snel. De wereldwijde onrust is ook goed voor de goudprijs.

koop goud

Winst maken met goud heeft alles te maken met de juiste timing en de juiste motieven. Dan is alleen het prijzen van goud in dollars een slechte raadgever. Met goud kunnen vaak korte tochten gemaakt worden. Maar dat betekent dat u de goudhandel in de gaten moet houden. Ook zijn er allerlei beleggingsproducten waarmee u direct of indirect in goud kunt beleggen. Denk aan turbo, Nymex, Cbot of Tocom futures, trackers of ETF’s. Of u koopt mijnaandelen, indextrackers, BlackRock World Gold Fund. Er zijn veel mogelijkheden. Of je koopt sowieso goudbaren. Goud is moeilijk te vinden in turbulente tijden op de aandelenmarkt. Gouden sieraden, gouden munten en oud goud zijn winstgevender dan ooit. Sommigen beweren dat bitcoin het nieuwe digitale goud is, maar in tegenstelling tot goud fluctueert bitcoin enorm in waarde. Goud lijkt dus een veiliger bestemming voor uw geld.

De hoogste spaarrente

Minder indrukwekkend, maar misschien wel interessant als je je geld wilt spreiden, is kiezen voor termijndeposito’s met aantrekkelijke spaarrentes. Maar zolang de spaarrente laag is, zijn goud en zilver waarschijnlijk betere alternatieven.

Slot

Goud is bijna magisch voor mensen. Iedereen wil het. Ik vraag me af hoe ver deze magie de goudprijs zal brengen. Turbulente tijden op de aandelenmarkt helpen zeker, aangezien goud een veilige haven blijft. Ook in 2021 en de jaren daarna.

Lees verder