Investeren bij Binck

U kunt via verschillende partijen beleggen in aandelen. Een van de snelst groeiende brokers is Binck.nl. Bij deze bank kunt u voordelig beleggen. De tarieven zijn in veel gevallen scherper dan bij een grote Nederlandse bank.

Er zijn twee grote investeringssites in Nederland, namelijk Alex.nl en Binck.nl. Deze brokers richten zich op de onafhankelijke belegger. Het doel is om klanten zelfstandig te laten handelen zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Vroeger was het uniek omdat eerdere transacties werden gedaan door bankmedewerkers. Alle banken bieden nu de mogelijkheid om direct op de aandelenmarkt te beleggen. Vooral investeringssites hebben veel klanten aangetrokken vanwege hun zeer scherpe tarieven. In de beginjaren waren ze veel goedkoper dan de grote banken. Later beseften de banken dit en moesten ze de tarieven aanpassen.

Geschiedenis van Binck Bank

Binck is opgericht in 2000. In 2001 waren zij de eerste makelaars die gratis realtime koersen aan hun klanten aanbood. Sinds 2003 heeft De Nederlandsche Bank Binck officieel de bankstatus gekregen. Ze hebben dat jaar al 10.000 investeerders mogen verwelkomen. In 2005 maakten ze Europese beurzen toegankelijk voor het grote publiek, waardoor klanten rechtstreeks op de Europese aandelenmarkt konden beleggen. Vanaf 2007 werd Binck eigenaar van de belangrijkste concurrent. Dit deden zij door Alex.nl over te nemen van Rabobank. Door deze overname is Binck marktleider in Nederland. Na de overname hadden ze maar liefst 240.000 investeerders.

Investeren met Binck.nl

U kunt zich gratis registreren. U betaalt bepaalde aan- en verkoopkosten voor uw beleggingen, maar de kostenstructuur is duidelijk vrij van verborgen kosten. Ze kunnen goedkoper werken omdat ze volledig geautomatiseerd zijn.

Hoe koopt u aandelen Binck

Na het activeren van de rekening kunt u het bedrag overmaken op een specifiek rekeningnummer waarmee u kunt beginnen met beleggen. U krijgt geen officieel rekeningnummer, maar u dient deze op naam van Binck te reserveren met een unieke code als omschrijving waardoor deze herkenbaar en herleidbaar is naar uw rekening. Zodra het bedrag is gestort, kunt u het gebruiken om aandelen, opties enzovoort te kopen. U ontvangt van de bank een pincode die u bij elke transactie moet gebruiken. Zodra de transactie is afgerond, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Voor wie is Binck Bank geschikt?

Niet iedere belegger is geschikt voor Binck Bank. Als persoonlijk advies belangrijk voor u is, kunt u zich wenden tot andere banken. Alle handelingen moeten onafhankelijk worden uitgevoerd. In het begin is hun website moeilijk te navigeren. Voordat u transacties start, is het verstandig om u goed te verdiepen in de mogelijkheden en werkwijze van de site. Door onwetendheid kun je bepaalde acties ondernemen die financiële gevolgen hebben.

Investeringstarieven

In onderstaand overzicht vindt u enkele voorbeelden van de tarieven die gelden voor het kopen van aandelen. Dit is geen volledige lijst. Dit zijn de tarieven voor april 2010.

Aantal transacties per kwartaal? Transactiekosten
1 – 24 aandelen € 6,50 + 0,1%
25 – 99 aandelen € 6,25 + 0,09%
100 – 249 aandelen € 6 + 0,08%
250 – 499 aandelen € 5,75 + 0,07%
>= 500 aandelen € 5,50 + 0,06%