Investeer in sprinters in ING Bank, niet in turbo’s

Investeringen in ING-banksprinters zijn operationeel vergelijkbaar met turbo-investeringen. Je belegt deels met geleend geld, dus je betaalt veel minder dan beleggen in aandelen, grondstoffen, valuta of de AEX-index. Grote winsten zijn mogelijk, maar risico’s ook. Investeren in turbo’s en sprinters kan zeer winstgevend zijn. Eventuele verliezen worden beperkt door het ingebouwde stop loss-niveau van sprinters en turbo’s. Booster daarentegen heeft geen restwaarde. Er is ook een speciale Apple Watch-app om ING Sprinters te volgen, eenvoudiger kan niet.

Investeren in een sprinter of een turbo?

Investeringen in sprinters

Door te investeren in sprinters kun je met minder geld toch veel geld verdienen op de aandelenmarkt. De ING Bank financiert namelijk een deel van uw belegging. Over deze financiering betaalt u rente. Wie snel handelt zal van deze interesse geen last hebben, maar de hendels van de sprinters kunnen gebruiken.

Wat zijn sprinters voor investeerders?

Sprinters kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: lang en kort. Sprinter is een effect met koersen op de beurs. De prijs is afhankelijk van de ontwikkeling van de onderliggende waarde. Als je een sprinter koopt met een aandeel als onderliggende waarde en je hebt een long sprinter gekocht, dan profiteer je als het aandeel in waarde stijgt. Omgekeerd daalt de waarde van de long van de sprinter als de waarde van het geselecteerde aandeel daalt. Bij de korte sprinter is het precies andersom. De kortetermijnwaarde van de sprinter stijgt wanneer de onderliggende waarde daalt. Investeren in sprinters lijkt dus sterk op investeren in turbo’s.

Stop loss waarde voor sprinters

De gelijkenis met de turbo gaat zelfs nog verder. Net als turbo’s hebben sprinters een ingebouwde stop loss-waarde. Dit is een groot voordeel voor wie niet te veel risico wil lopen. De ING-banksprinter verloopt immers automatisch als de waarde van de sprinter te laag is geworden. U krijgt dan de stop loss waarde terug van de bank. Als u meer risico wilt nemen, is de stop loss-waarde een nadeel. Uiteindelijk kan ook de beurs weer aan het werk waardoor de uitgekochte sprinter weer geld waard is geworden. Daarom beleggen deze mensen liever in opties en warrants. Sprinters geven enig risico, maar tegelijkertijd wordt dit risico ook beperkt door de ingebouwde stop loss waarde. Booster heeft geen restwaarde als de stop loss-waarde beschadigd is. Het voordeel is dat een vergelijkbare Booster goedkoper kan zijn dan een turbo of sprinter.

Voordelen van investeren in sprinters

Het grote voordeel van sprinters is dat je met relatief weinig geld grote winsten kunt maken door leverage. Dit is vergelijkbaar met iets kopen voor pakweg 100 euro, waarvoor je 20 euro betaalt, terwijl alle veranderingen in de wisselkoers voor jou zijn. Je hebt dan een hefboom van 5, waarmee je vijf keer meer winst kunt maken dan met bestaande aandelen. Haal het geld dat de bank investeert is de dekkingsgraad. Bij reguliere sprinters is er nog een mogelijke restwaarde voor vervroegde afrekening, maar voor topsprinters (vandaar een aparte categorie) is deze restwaarde nihil.

Nadelen van beleggen in sprinters ING banka

Nadeel is dat uw belegging kan verdampen na aftrek van de waarde van de stop loss, wat bij aandelen niet zo snel zal gebeuren. Ook is het aan te raden om de prijsontwikkelingen goed in de gaten te houden. Wat op een gegeven moment een grote winst is, kan snel in een verlies veranderen. Dit betekent dat sprinters vooral voor mensen zijn die snel kunnen handelen en hun investeringen kunnen bijhouden. Als u minder tijd heeft om de investering te monitoren, kunt u ook online aangeven op welk prijsniveau u uw sprinter wilt verkopen. Sprinters en Turbo’s zijn geweldige producten voor diegenen die snel willen en kunnen bewegen en een beetje risico niet schuwen.

Lees verder