Investeer in goud met de iShares Physical Gold ETF

De iShares Physical Gold ETF is het perfecte product voor een belegger die in het edelmetaal goud wil beleggen zonder dat goud fysiek te kopen. De prijs van de iShares Physical Gold ETF volgt de prijs van goud één-op-één. Goud wordt beschouwd als een veilige haven in economisch turbulente tijden, de geschiedenis leert dat de prijs van goud vaak stijgt als er ergens in de wereld gebeurtenissen plaatsvinden die de economie negatief beïnvloeden. Door een deel van uw beleggingsportefeuille in goud te beleggen, kunt u uw vermogen beschermen tijdens een neergang op de aandelenmarkt.

iShares

IShares is onderdeel van BlackRock. BlackRock is een grote wereldwijde vermogensbeheerder. Op 30 september 2019 had BlackRock $ 6.960 miljard aan activa onder beheer. De iShares business is een aanbieder van zogenaamde ETF’s.

ETF’s

De afkorting ETF staat voor Exchange Traded Fund. Exchange traded betekent dat het beleggingsproduct op een beurs wordt verhandeld. ETF’s handelen als aandelen. Een ETF volgt een onderliggend product of onderliggende index

Beleggingsfonds versus ETF

IShares Physical Gold is een ETF, in tegenstelling tot een beleggingsfonds wordt een ETF niet actief beheerd. Als de vermogensbeheerders van het fonds wijzigingen aanbrengen in de portefeuille van het fonds, wordt de ETF niet verhandeld. Een ETF volgt een onderliggende waarde. Een groot voordeel van ETF’s ten opzichte van beleggingsfondsen is dat de ETF-kosten veel lager zijn.

iShares fysiek goud

IShares Physical Gold is opgericht op 8 april 2011 en is gevestigd in Ierland. De prijs van de iShares Physical Gold ETF wordt weergegeven in dollars omdat de spotprijzen van goud ook in dollars worden uitgedrukt. De “ISIN-code” van deze ETF is IE00B4ND3602. De ISIN-code is een uniek identificatienummer dat het gemakkelijker maakt om een ​​specifiek fonds te vinden. ISIN staat voor
Internationaal identificatienummer van effecten
. IShares Physical Gold is een ETF die de prijs van goud volgt door de spotprijs van goud één-op-één te volgen. Deze ETF kost in 2020 0,24% per jaar, waarmee de iShares Physical Gold ETF een van de goedkoopste ETF’s is.

iShares Physical Gold koopt fysiek goud

Een belangrijk voordeel van de iShares Physical Gold ETF is dat het goud er ook echt is. Als er om welke reden dan ook een probleem is met deze ETF, is het fysieke goud er als onderpand. Wanneer een belegger aandelen van iShares Physical Gold koopt, koopt het fonds goud voor dezelfde waarde. De iShares Physical Gold ETF houdt goud in de vorm van goudstaven bij JPMorgan Chase Bank NA

Verhandelbaarheid iShares Fysiek goud

IShares Physical Gold wordt wereldwijd verhandeld. Het kan ook worden verhandeld op de Amsterdamse effectenbeurs. Het fonds is opgenomen in het aanbod van de meeste Nederlandse brokers. Om snel de iShares Physical Gold ETF van uw broker te vinden, kunt u het beste zoeken naar de ISIN-code: IE00B4ND3602.

Risico iShares fysiek goud

Het risico van iShares Physical Gold ETF in 2020 is beoordeeld met 4 op een schaal van 1 tot 7. Deze risicoscore is gebaseerd op prijsveranderingen over de afgelopen 5 jaar. Hoe groter deze bewegingen, hoe groter het risico. Hierbij is 1 het laagste risico en 7 het hoogste risico.

Investeren in goud

De belangrijkste reden om in goud te beleggen voor veel professionele beleggers is de bescherming van goud tegen inflatie. Inflatie vermindert de waarde van uw geld, maar goud behoudt zijn waarde. De waarde van goud heeft de neiging om te stijgen, zelfs als de financiële markten in rep en roer zijn. Beleggingsadviseurs raden vaak aan om altijd een klein deel van uw portefeuille in het edelmetaal goud te beleggen.

goudmarkt

Het goudverbruik voor industriële toepassingen is minimaal. Goud wordt voornamelijk gebruikt door investeerders, centrale banken en investeerders. De hoeveelheid goud die door de geschiedenis heen is gedolven, is anno 2020 nog grotendeels in de vorm van goudstaven en munten, vaak bewaard in kluizen van centrale banken en bij particuliere investeerders. Beleggers gebruiken goud vaak als hedge tegen inflatie en als hedge tegen economische tegenspoed.

Lees verder