ING-creditcard: aanvragen, rente en kosten

Met een ING-creditcard, ING Platinum-kaart of ING-studentenkaart kun je bij alle MasterCard-acceptatiepunten wereldwijd betalen of geld opnemen. Aankopen kunnen in meerdere termijnen worden terugbetaald. Kom alles te weten over de rente, kosten en voorwaarden van ING-kredietkaarten. Een ING-kredietkaart aanvragen is eenvoudig online.

Inhoud

ING-creditcard

U kunt een creditcard gebruiken om overal ter wereld gemakkelijk te betalen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het saldo van uw lopende rekening. Creditcards worden vaak gebruikt bij hotels, benzinestations, tolwegen, autoverhuurbedrijven, enzovoort. Ook de bankinstelling ING biedt verschillende creditcards aan. De volgende kredietkaarten zijn beschikbaar bij ING:

ING-creditcards zijn MasterCard-creditcards. Dit betekent dat overal waar het MasterCard-logo aanwezig is, ING-creditcards kunnen worden gebruikt om te betalen of geld op te nemen. Het dekt tientallen miljoenen acceptatiepunten wereldwijd.

ING-creditcard

De ING-basiskaart heet gewoon een ING-kredietkaart. Voor deze creditcard gelden de volgende voorwaarden:

ING Platinum-kaart

ING heeft de ING Platinum-kaart, die uitgebreidere voorwaarden heeft dan de ING-creditcard:

Creditcard voor studenten

De studentencreditcard is de goedkoopste creditcard van ING. De voorwaarden en kosten die aan deze creditcard zijn verbonden, zijn ook de meest beperkende. Zo is het niet mogelijk om aankopen in termijnen te betalen. Verder geldt:

Geld afhalen

De creditcard kan worden gebruikt voor geldopnames bij geldautomaten in binnen- en buitenland. U kunt maximaal twee keer per dag geld opnemen. Het maximum bedrag per dag is 400 euro met een ING-kredietkaart en 1000 euro met een ING Platinum-kaart.

Gespreide betalingen

Met de ING-kredietkaart en de ING Platinum-kaart kunt u aankopen in termijnen betalen. Bij gespreide betaling wordt maandelijks 5% van het openstaande bedrag (minimaal €45) ingehouden totdat het gehele bedrag is betaald. Over het openstaande bedrag moet rente worden betaald. De rente is afhankelijk van het type creditcard en betaalpakket. De rente varieert van circa 12 tot 15% per jaar. Het is natuurlijk mogelijk om sneller terug te betalen. Als je de openstaande bedragen al binnen 14 dagen na de maandafsluiting hebt afbetaald, hoef je zelfs geen rente te betalen. Het is niet mogelijk voor studentencreditcardhouders om gespreid te betalen.

Creditcard aanvragen

U kunt een ING-kredietkaart online aanvragen via de ING-website. Na het indienen van uw aanvraag krijgt u binnen vijf werkdagen bericht of uw aanvraag is goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een pincode en vervolgens een creditcard. Na activatie van de creditcard is deze direct te gebruiken. Met ING Betaalpakket en RoyalPakket is het ook mogelijk om maximaal twee extra creditcards aan te vragen. Eén extra kredietkaart is gratis, de andere bijkomende kredietkaart kost € 12,50 voor een ING-kredietkaart en € 26,50 voor een ING Platinum-kaart.

Lees verder