ING Bank: jeugdrekening, betaalrekening voor uw kind

Een jeugdrekening is een betaalrekening voor een kind tussen de 12 en 18 jaar. U kunt een ING-kinderrekening openen voor kinderen tot en met 11 jaar. Na de leeftijd van 18 jaar opent het kind een eigen rekening of krijgt een studentenrekening. Met de kinderrekening en de jeugdrekening doen ze in de tussentijd veel ervaring met geld op en kunnen ouders instellen welke bevoegdheden de kinderen hebben met de betaalrekening. Pinniemaat is ook een leuk cadeau.

ING jeugdrekening en kinderrekening

Laat je kind ervaring hebben met geld

Geld is in het dagelijks leven erg belangrijk en daarom is het verstandig dat een kind al op jonge leeftijd ervaring opdoet met geld. Het kind krijgt zakgeld en leert hiermee omgaan. Ging vele jaren geleden vaak geld naar een spaarpot, nu kan geld ook digitaal worden overgemaakt naar een kind. Maar dan moet het kind natuurlijk ook een eigen betaalrekening hebben. Daarnaast kunt u een gratis spaarrekening openen. Een kinderrekening heeft als bijkomend voordeel dat het een betaalrekening en een spaarrekening in één is, een gecombineerde rekening. Nederlanders lijken erg loyaal aan hun bank. Eenmaal binnen wil het kind misschien later meer items van dezelfde bank kopen.

Kinderrekening: betalen en sparen

U kunt sparen en betalen met een kinderaccount. Het kinderaccount is bedoeld voor kinderen t/m 11 jaar (t/m 12 jaar). Uw kind krijgt een eigen betaalpas met een kinderrekening. Dit is een betaalpas die een kind zelf kan aanmaken. Denk aan een leuke foto, van jezelf, een huisdier, een auto, of iets anders. Het kind krijgt een Pinniemaat cadeau. Pinniemaat ziet eruit als een ING geldautomaat. Met een pinpas kunt u geld opnemen en sparen. Pinniemaat heeft ook een spaarpot, als deze vol is kan er geld op de rekening gestort worden. Als het kind 12 jaar wordt, wordt het kinderaccount automatisch omgezet naar een jeugdaccount.

Krachten van het kind met een kinderaccount

Ouders kunnen bevoegdheden voor hun kind naar eigen goeddunken instellen, uitbreiden of beperken. Enkele van de functies van het kinderaccount zijn:

Jeugdrekening als betaalrekening

De jeugdrekening is een betaalrekening, de bijbehorende spaarrekening is een Oranjerekening. Beide accounts zijn gratis. Een jongerenaccount is bedoeld voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Ook hier is er een betaalpas die het kind zelf kan aanmaken en ook hier kunnen ouders de autorisaties aanpassen. De rekening heeft een app voor mobiel bankieren. Het kind kan het saldo checken, geld overmaken en betaalverzoeken versturen, en ouders kunnen alles volgen via hun app en Mijn ING. Rood mag niet en de opnamelimiet is 250 euro. Vanaf 18 jaar wordt het account omgezet in een studentenaccount of een ander persoonlijk account.

Open een spaarrekening online

De rekening kan zowel op internet als op kantoor worden geopend, maar de voorkeur van de klant en de bank is om online een rekening te openen en te lenen. Het is vaak veel eenvoudiger. Ook voor de bank is het een goedkope manier om zaken te doen. Stel, u opent een spaarrekening gekoppeld aan een ING-betaalrekening bij ING Bank. Over het dagsaldo wordt dan dagelijks rente berekend. De totale rente wordt eenmaal per jaar op de rekening bijgeschreven en dit bedrag zelf is rente vanaf 1 december van het jaar. Sluit je tussentijds je rekening, dan wordt de rente direct verrekend en betaald, waardoor je de rente veel sneller kunt laten bijschrijven.

Slot

Een kinderspaarrekening, geopend door ouders en waar ouders en grootouders geld op kunnen storten, is een manier om geld te sparen voor een kind. Als u uw kind wilt laten ervaren wat geld is en wat het verstandig is om uit te geven en te sparen, dan is het ook aan te raden dat het kind een eigen betaalrekening aanmaakt. ING biedt hiervoor twee mogelijkheden: een kinderrekening en een jongerenrekening. Je kind kan er echt van genieten.

Lees verder