ING Bank: hypotheekrente en hypotheek via de aankoopversneller

Ook in 2022 is ING Bank de bank van iedereen: je kunt er terecht voor lenen, sparen en natuurlijk een hypotheek voor je droomhuis. En met een aankoopversneller kun je snel een hypotheek krijgen. Daarnaast is een aflossingsvrije hypotheek nog steeds mogelijk. ING Bank heeft een breed aanbod aan hypotheken en hypotheekvormen: van aflossingsvrije hypotheken tot lineaire hypotheken en annuïteitenhypotheken, waarbij de fiscale renteaftrek aan het begin van de looptijd het hoogst is. Bij deze bank is onder bepaalde voorwaarden ook een bankspaarhypotheek mogelijk.

Gebruik ING. acquisitie versneller

ING. inkoopversneller

ING Bank introduceert een accelerator voor de aankoop van bestaande woningbouw. Met de aankoopversneller word je snel doorverbonden met een hypotheekadviseur van ING, die je ook snel van de juiste informatie voorziet en je matcht met een goedkope hypotheek. Dan weet je snel wat de waarde en het eigen vermogen van je woning zijn en welke hypotheekmogelijkheden je hebt. In een tijd waarin de woningmarkt krap is, kan deze accelerator er alles aan doen om jouw verhuizing snel te laten verlopen.

Hypotheekrente bij ING Bank

Zoals bij elke bank is de hypotheekrente sterk afhankelijk van de looptijd die je kiest. U kunt snel en eenvoudig online een offerte aanvragen. Maar niet alleen dat, de hypotheekrente kan anders zijn als je een andere hypotheekvorm afsluit. Kort over hypotheken bij ING Bank:

Aflossingsvrije hypotheken zijn nog steeds toegestaan

Als de hypotheek alleen rente is, hoeft u niet af te lossen. U kunt terugbetalen, maar dat hoeft niet. Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek kan nadelig zijn omdat dan de hypotheekrente niet wordt afgetrokken en de hypotheekrenteaftrek automatisch wordt verlaagd. U kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten voor 50% van de getaxeerde waarde of aankoopprijs van uw woning. Een hypotheek met rente is nog steeds toegestaan ​​tegen 50% van de waarde (zelfs 100% als de hypotheek van 2012 of eerder is).

Bankspaarhypotheek bij ING bank

De ING bankspaarhypotheek is een gecombineerde hypotheek. Dit betekent dat u niet verplicht bent om terug te betalen, maar dat u kapitaal opbouwt op een spaarrekening. Het is als een spaarhypotheek, maar dan bij een bank in plaats van bij een verzekeringsmaatschappij. Dit kan alleen voor wie al een hypotheek heeft op basis van bijvoorbeeld een overwaardeverzekering (KEW) of een overwaarde spaarrekening (SEW). De bankspaarhypotheek wordt in 2019 niet aangeboden als u op zoek bent naar een nieuwe hypotheek. Dan krijgt u een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek in 2022

Deze hypotheken worden in 2022 de norm. Bij beide hypotheekvormen betaal je elke maand een deel van de hypotheek af, maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor je hypotheekrenteaftrek. Hoe wordt de hypotheekrenteaftrek in 2022 annuïtair of lineair? In de eerste jaren is de hypotheekrenteaftrek met maandelijkse aflossing het grootst. In deze jaren moet je inkomen vaak nog groeien en dan is dit een prima hypotheekvorm. Een groot voordeel is dat je direct je schuld afbouwt en daardoor minder kans hebt op restschuld als je moet verkopen wegens echtscheiding of schuld.

Definitieve hypotheekrente en hypotheekvormen in 2022

Zie: voor elk wat wils. Als je zeker wilt zijn dat je de goedkoopste hypotheekrente en hypotheekrente krijgt, is het aan te raden om ook bij andere banken een offerte op te vragen. Met een gunstig bod kunt u als goede klant wellicht een nog beter bod van ING Bank krijgen.€