ING bank en toprekening

Met de Top-rekening van ING Bank krijgt u een spaarrekening met de hoogste rente en grote flexibiliteit. De ING Toprekening geeft een spaarrente van 0,8 procent met alle vrijheid om geld op te nemen of te storten. Geen minimum saldo vereist. U kunt bij deze bank ook kiezen voor een spaardeposito of een andere spaarrekening. Profiteer van deze hoge rente bij ING.

Toprekening ING

De ING Toprekening is echt de beste rekening met een variabele spaarrente. U kunt eenvoudig een Top-account openen. De vorige voorwaarden voor deze spaarrekening liepen af ​​in 2015:

Bedrijfsrente op de bovenste rekening

U ontvangt van de Top-rekening een rente van 0,8%. Deze populairste rekening is eenvoudig te beheren met Mijn ING. En zo simpel is het. De rente is variabel en kan dus stijgen of dalen. Ook kent ING Bank regelmatig een driemaands actierente toe op spaarrekeningen. Dit gebeurt meestal in het eerste kwartaal van het jaar wanneer uw vakantiegeld op uw rekening komt, en in het laatste kwartaal van het jaar. Daarom is het de moeite waard om dit soort aanbiedingen in de gaten te houden.

Er zijn geen beperkingen op het hoofdaccount

Vroeger was een belangrijke randvoorwaarde dat de rekening minimaal 5.000 euro moest hebben, anno 2015 bestaat deze eis niet meer. Er is echter besloten geen rente te betalen over spaargelden voor een bedrag groter dan 1 miljoen euro. Het is een beslissing die de meesten van ons niet erg vinden. Geen minimumsaldo hebben is fijn omdat je alle vrijheid hebt om te sparen wanneer het jou uitkomt. Op deze manier is het populairste account nu voor iedereen beschikbaar.

Rentelening, wanneer?

De rente wordt berekend over het dagelijks vastgestelde saldo in de periode van 1 december tot en met 30 november van het jaar en wordt eenmalig op 1 december bijgeschreven op de Top-rekening. Sluit u de rekening voortijdig op, dan wordt het saldo inclusief de opgebouwde rente overgeschreven naar de ING-bankrekening.

Sluit het spaardepot bij ING Bank

Een spaarrekening is een spaarrekening waarop u uw geld voor een langere periode bewaart. Het voordeel van deze spaarrekening is dat uw rente een vaste rente is die niet steeds verandert. De keerzijde van 2015 is dat deze tarieven doorgaans lager zijn dan die op een variabele spaarrekening zoals de Toprekening.

Slot

U kunt ook kiezen voor een ING Bank Orange-rekening of een Unicef-rekening, wat het omwisselen nog voordeliger maakt. Uiteraard heeft de ING Bank Top rekening te maken met concurrentie van andere banken. Steeds meer klanten realiseren zich al lang dat bijvoorbeeld sparen bij MoneYou regelmatig een hogere rente oplevert en zijn vertrokken of zullen vertrekken. En het lijkt erop dat ING Bank zich dat heeft gerealiseerd. Een alternatief is MoneYou Spaarrente. MoneYou is een volwaardige dochter van ABN AMRO met een garantie tot 100.000 euro per persoon en 1,2% rente op een directe opnamerekening.

Lees verder