ING bank- en internetbonusrenterekening

De bonusrenterekening van ING Bank bestaat uit basisrente en bonusrente. U ontvangt altijd basisrente en extra bonusrente als u in 2019 aan bepaalde voorwaarden voldoet. Op deze manier opgebouwde rente kan zeker interessant zijn. U krijgt gratis rentepunten en kunt direct een rekening openen via Mijn ING. Voor deze spaarrekening is geen minimale storting vereist.

Wat is een Spaarbonus-renterekening?

ING heeft een bonusrenterekening als spaarrekening in haar assortiment met variabele spaarrente. De Internet Bonus Renterekening is een Internetspaarrekening met voorwaarden. Toch zijn deze voorwaarden goed. U hoeft niet te voldoen aan de voorwaarde dat uw spaarbedrag in de loop van het jaar is gegroeid en u kunt elke dag geld opnemen of bijboeken. Maar als u op tijd aan deze voorwaarde voldoet, krijgt u een hogere rente. Je krijgt een
basistarief
die afhangt van het bedrag van uw spaargeld gedurende het jaar. Staat na een jaar hetzelfde of meer op je spaarrekening, dan ontvang je een extra bonus. Als uw saldo gedurende het jaar minder is, betekent dit geen bonus. Het beste resultaat is natuurlijk het innen van de basisrente en de bonus. Op basis van uw dagelijkse saldo berekent INF Bank hoeveel rente u verschuldigd bent. Aan het einde van het jaar wordt alles opgeteld en uitbetaald. Zo bouw je elke dag een klein bedrag aan rente op op basis van je dagtegoed. De spaarrente per 1 januari 2019 is als volgt opgebouwd:

Basisrente en aanvullende bonusrente op de bonusrenterekening van ING Bank in 2018:

Uw spaarsaldo basistarief Bonusrente Totale rente
Tot 5000 euro 0,03% 0,02% 0,05%
Van €5.000 tot €25.000 over het gehele saldo 0,03% 0,02% 0,05%
Van € 25.000 tot €1.000.000 voor het volledige saldo 0,03% 0,02% 0,05%

U ontvangt de bonusrente als u ervoor zorgt dat het spaartegoed minimaal een jaar later op peil blijft. Geen minimum saldo vereist. Dus stel dat je een heel jaar € 6.000 op je rekening hebt staan, je krijgt er 0,05% rente over. Had u aan het begin 5.000 euro en de rest van het jaar 4.000 euro op uw rekening, dan krijgt u slechts 0,03% rente. Daarom is het belangrijk om op de afschriftdatum, 1 jaar later na opening van de spaarrekening, minimaal een gelijk saldo te hebben. Daarom vergelijkt ING Bank uw spaarsaldo in jaar t (beginsaldo op rapportagedatum) met uw spaarsaldo t+1. Het maakt niet uit of u in de loop van het jaar wijzigingen heeft aangebracht in uw spaarsaldo. Opnemen is toegestaan, maar om de bonus te ontvangen, moet u uiterlijk een jaar later een bonus maken.

Variabele spaarrente

De spaarrente op de bonusrenterekening is een variabele spaarrente. Ook de bonusrente kan binnen een jaar worden aangepast. In de praktijk is de bonusrente hoger als de algemene rente in ons land ook hoger is. In 2018 was de spaarrente historisch laag, de kans is groot dat in 2019 de spaarrente iets stijgt en dan gaat de rente op de bonusspaarrekening ook omhoog. Het is immers een variabele rente.

U ontvangt in 2019 extra rentepunten

Voor elke euro rente op de Internet Bonus renterekening ontvangt u naast rente ook 100 rentepunten voor de ING-winkel (voorheen Rentepunten Store). Met deze rentepunten kunt u goede aankopen doen in de ING-discountstore. Meestal betaal je de helft van de adviesprijs van de producten in euro’s en de andere helft in gratis rentepunten. In dat geval krijgt u korting op de aankoopprijs.

Slot

De bonusrenterekening van ING Bank geeft mooie rente als u zowel bonusrente als basisrente ontvangt. Aan een spaarrekening zijn geen extra kosten verbonden en u kunt de rekening zelf online beheren (storten, opnemen, printen).

Lees verder