ING Bank: de hoogste rente op een kinderspaarrekening Groei Groter

In 2021 kun je kiezen tussen een Orange-spaarrekening of een Growth Greater-kinderrekening bij ING. Groei De spaarrekening voor oudere kinderen geeft de hoogste rente en is zeker tot 25.000 euro waard. Deze rekening opent u eenvoudig met Internet Bankieren en Internet Sparen in Mijn ING. Een bem-clausule is mogelijk.

Kinderspaarrekening Groei Groter van ING

Het account van het kind wordt groter

Het openen van een kinderspaarrekening voor een kind is om meerdere redenen aan te raden. Uw kind zal er later tevreden mee zijn, uw kind en kleinkind kunnen geld hard nodig hebben en de spaarrente 2021 is interessant genoeg. ING heeft het aantal spaarrekeningen fors teruggebracht. Zo gingen bijvoorbeeld winstrekening, kwartaalsparen, bonusrenterekening en vele andere verloren. Daarnaast is de rente in 2021 laag. De Orange-rekening levert geen rente meer op, maar is vooral een veilige manier om een ​​deel van uw vermogen op te slaan. Tegen deze achtergrond is de Groei Grooter spaarrekening voor kinderen anno 2021 nog steeds een interessante spaarrekening. Natuurlijk vanwege het doel dat je bereikt (geld voor een kind of kleinkind), maar ook vanwege interesse.

Alternatieven om te sparen voor een kind of kleinkind

U kunt beleggen (niet zonder risico) of een spaarrekening zoeken bij een andere bank. De rente op spaargeld elders is vaak niet zo hoog en op de spaarrekening van uw kind kan iets bijzonders staan. ING kan dan een logische keuze zijn.

ING sparen

De ING Groei Meer Spaarrekening is er echt voor uw kind en het geld is beschermd zodat uw kind er pas toegang toe heeft als het 18 jaar is. Lang voor die tijd krijgt uw kind bij het openen van een spaarrekening een spaarrekening cadeau. Enkele extra kenmerken van de Growth Greater Spaarrekening zijn:

Een kinderspaarrekening openen is eenvoudig

Het is gemakkelijk om online een rekening te openen of u kunt de klantenservice bellen. Om een ​​rekening te openen heeft u een Contra-rekening nodig bij ING, zeg uw gewone betaalrekening bij deze bank en het BSN-nummer van uw kind. Een Growth Greater-rekening is gekoppeld aan de ING-zichtrekening van een ouder of voogd.

Spaarrente

Vanaf 1 januari 2021 is de spaarrente op de Growth Greater spaarrekening:

Stijging van de rente Grotere rekening

spaarsaldo Rente op sparen
Saldoklasse tot € 25.000 0,10%
Saldoklasse van € 25.000 tot € 100.000 0,01%
Saldoklasse van € 100.000 tot € 250.000 0,00%
Saldoklasse boven € 250.000 -0,50%

U kunt als ouder een telersrekening voorzien van een BEM-clausule. Hiervoor is een speciaal formulier beschikbaar.

Interesse toevoegen

De rente wordt dagelijks berekend en eenmaal per maand (op de 1e van de maand) bijgeschreven.

Annuleer account

Indien de rekening geen bem-clausule heeft, kunt u de teeltrekening direct en kosteloos opzeggen via internet of telefonisch. Het bedrag plus de opgebouwde rente wordt bijgeschreven op uw betaalrekening. Bij negatieve rente (bedrag boven de miljoen) wordt uiteraard eerst het saldo van rente en spaargeld verrekend door de rekening te sluiten.

Collectieve Garantieregeling Sparen

ING maakt deel uit van de collectieve garantieregeling voor banken in ons land. Deze rekening, een depositogarantiestelsel, garandeert tot 100.000 euro per persoon. Voor één persoon kan het gegarandeerde bedrag dus oplopen. Zo kunt u veilig profiteren van de Groei Grotere Kinderspaarrekening.

Definitieve rente bij ING Bank

Voor wie ING als hoofdbank heeft, voldoende spaargeld heeft en wil sparen voor een kind of kleinkind, is de Groei Grooter spaarrekening een winstgevende rekening. Lekker simpel en veilig.

Lees verder