Informatie om te “leren lenen”

Tegenwoordig wordt de televisie overspoeld met commercials over leningen. Deze advertenties kunnen een impressie geven van leningen, die vaak anders blijken te zijn als je de lening daadwerkelijk aangaat. Er zijn veel manieren om duidelijker te laten zien hoe lenen eigenlijk gebeurt en waar de vangsten zitten.

Wat is een lening precies?

Een lening gaat over geld. Als u van plan bent iets te kopen en het kost meer dan uw bankrekening aankan, dan kunt u geld lenen. Dit geld moet u later teruggeven aan de bank of het bedrijf waar u het geld heeft geleend. Aangezien er vrijwel geen winstgevende bedrijven meer zijn, moet u bij leningen meer terugbetalen dan u hebt geleend. Het bedrag wordt bepaald door de rente.

Soorten leningen

Als u van plan bent een lening af te sluiten, kunt u nog steeds kiezen voor een van de volgende leningen:

Omzetkrediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u een kredietlimiet heeft. Dit is het maximale bedrag dat u kunt lenen totdat u een deel hebt terugbetaald. Het tegoed hoeft niet in één keer te worden gebruikt, maar kleine bedragen kunnen tegelijkertijd worden opgenomen. Dus als je nog geen gelddoel hebt, maar gewoon geld nodig hebt.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is heel wat anders dan een doorlopend krediet. U leent een vast bedrag en maakt afspraken met het betreffende bedrijf over de looptijd van de lening en de rente. Dit geeft zekerheid omdat u precies weet wanneer en hoeveel u moet betalen.

Hypotheek

Een hypotheek wordt gebruikt bij het kopen of repareren van een huis. Bij executie wordt rekening gehouden met uw inkomen en de waarde van uw woning. Deze informatie wordt gebruikt om de lening en het rentepercentage te bepalen. Als u een huis koopt, is het uw eigendom, maar als u het geld dat u van de bank hebt geleend en de rente niet kunt terugbetalen, kan de bank ervoor kiezen het huis te verkopen, waardoor u alles verliest.

Deze leningen zijn de 3 meest bekende. Er zijn andere leningen zoals kaartleningen, postorderleningen, autoleningen, rekening-courantkredieten enz. Ze zijn echter minder bekend en gemakkelijk te vinden op internet.

terugbetalen

Het betalen van uw rekening is erg belangrijk. Het is verplicht. Het bedrag van de maandelijkse vergoeding is vooraf bepaald en moet zo hoog zijn als u zich elke maand kunt veroorloven. Als je het niet kunt betalen, krijg je problemen met de bank of de kredietverstrekker. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende geld uit de inkomsten komt om de lening terug te betalen.

Adviseur

Je hoort vaak in advertenties dat het veilig is om te lenen. Dit komt omdat je met een adviseur praat als je van plan bent om te lenen. Een adviseur is iemand die uw inkomen vergelijkt en hoeveel u per maand kunt verliezen. Als hij dit weet, kan hij de juiste lening voor je kiezen.

Uiteraard komt deze adviseur altijd met een goede lening die bij jou past. Als je naar de advertenties kijkt die zeggen dat het veilig is om te lenen, dan gaat de adviseur van dat bedrijf een lening aan bij dat bedrijf. Deze klinkt misschien aantrekkelijk, maar er zijn andere bedrijven. Probeer niet één nacht het ijs op te gaan en verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goede lening.

Let op

Probeer bij het afsluiten van een lening altijd goed op te letten wat voor jou het meest geschikt is. Vergelijk en denk goed na. Natuurlijk kun je het beste niet lenen als je iets niet echt nodig hebt. De besparing blijft het beste, want je zit niet vast aan de vaste lasten en rente van de lening.€