Impulsief een huis kopen

Het kopen van een huis is waarschijnlijk de belangrijkste financiële beslissing van uw leven. Woningen worden echter vaak gekocht na een of twee korte bezichtigingen. Een besluit van deze omvang moet vooraf beter worden doordacht.

Mensen die op zoek zijn naar een huis zijn te gemakkelijk gecharmeerd. Ze lopen de woning binnen en het voelt meteen goed, en eigenlijk zijn ze na één bezichtiging al aan de woning verkocht. Gevoelens in huis moeten goed zijn, maar er moet meer zijn dan alleen chemie. U staat op het punt iets te kopen waarvoor u vanaf het moment van aankoop dertig jaar lang maandelijks gerechtelijke bedragen moet betalen. Daarom is verder onderzoek nodig. Ook dient u zich te verdiepen in het financiële plaatje, de bouwkundige staat en de omgeving waarin de woning zich bevindt.

Deskundige hulp

U kunt ook een makelaar inschakelen om een ​​woning te zoeken. Deze makelaar kan u helpen tijdens rondleidingen en onderhandelingen met de verkoper. Het is echter niet verstandig om volledig te vertrouwen op de visie van deze makelaar. In bijna alle gevallen is het ook verstandig om professionals in te schakelen om de staat van de constructie te bepalen. Een makelaar kan de omvang van verrotte kozijnen controleren, maar verwacht geen bouwkundige kennis van een makelaar. Als koper heb je de verantwoordelijkheid om je onderzoek te doen voordat je een huis koopt. De beste manier om jezelf te beschermen is door een bouwkundige keuring te laten doen. Het kost je een paar honderd dollar, maar het kan je een hoop ellende besparen. Op basis van het bouwkundig rapport kunt u ook sterker de prijsonderhandelingen aangaan.

Hulp van ouders

Zeker voor jongeren is het verstandig om advies in te winnen bij bijvoorbeeld ouders. Ze weten precies waar hun kinderen naar op zoek zijn en wat ze in een bepaald huis zullen tegenkomen. Mensen buiten de kopers die samenkomen om de woning te bekijken, hebben een onbevooroordeelde kijk en zullen eerder bezwaren opmerken dan potentiële kopers die de woning willen kopen.

Eerst je huiswerk doen, dan bieden

Doe eerst je huiswerk voordat je volledig in gesprek gaat. U moet weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen, maar u moet ook weten wat de financiële implicaties zijn van het kopen van een huis. De bank kan je het bedrag uitlenen, maar wil je ook de maandelijkse kosten dekken. De bank denkt misschien dat je makkelijk een bruto uitgave van zeg € 900 per maand kunt missen, maar je uitgavenpatroon is daar misschien niet op ingericht. Met andere woorden: let niet alleen op hoeveel u kunt lenen, maar kijk ook of u zich prettig voelt bij de mogelijkheid om de maandelijkse kosten te dekken. Vraag jij je ook af wat er gebeurt bij werkloosheid?

Andere details om op te letten:

Je moet er ook op letten of het huis geschikt voor je is. Het huis is misschien leuk, maar ga je van de buurt houden? Zijn er scholen en instellingen in de buurt? Is het huis lawaaierig? Allemaal vragen waar u rekening mee moet houden om de kans te vergroten dat u ook daadwerkelijk gelukkig wordt met de woning zelf. Het feit dat het huis naast een populaire ontmoetingsplaats of naast een lawaaierige coffeeshop ligt, zal u in de toekomst waarschijnlijk gaan irriteren. Door de vragenlijst voor te bereiden op de feiten die u belangrijk vindt, kunt u in de toekomst veel zorgen wegnemen. Zo kun je tegen problemen aanlopen waar je normaal gesproken pas later achter komt.€