Ikano bank: lening van Ikea

Wil je je huis mooi en goedkoop inrichten, dan kun je inkopen bij de Zweedse warenhuisketen Ikea. En als je niet over het nodige geld beschikt om meubels te kopen, kun je via Ikano Bank ook een lening van Zweedse origine afsluiten: “Borrowing in the Scandinavian way”, zegt Ikano Bank, een dochteronderneming van de oprichter, tenminste. Ikea.

Ikano bankaanbieding

De onderhandse lening van Ikano Bank onder de naam “Kash Borgen” biedt de klant veel mogelijkheden om zelf invulling te geven aan de financiering:

IKEA-tegoed in Ikano-bank is inbegrepen

Lening in combinatie met restschuldverzekering

Naast de lening wordt betalingsbescherming geboden in de vorm van een restschuldverzekering genaamd “Sikkerhet”. Deze verzekering garandeert de terugbetaling van de bijdragen in geval van overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid van de kredietnemer.

Kredietvoordelen bij Ikano Bank

Een lening aanvragen bij Ikano Bank

Het aanvraagformulier voor de Ikano-bank is relatief uitgebreid en vereist enige discipline van de aanvrager. Het is immers nodig om veel informatie te verstrekken over zijn financiële verplichtingen, onroerend goed, huisvesting en natuurlijk inkomen. Maar over het algemeen valt bij het aanvragen van een lening de Scandinavische eenvoud op in vergelijking met de Nederlandse bureaucratie.

Uiteraard wordt de opdrachtgever pas na behandeling van de aanvraag geïnformeerd over de uiteindelijke rente en het bedrag van de aanbetaling, maar meestal binnen drie dagen. Andere banken zijn sneller maar rekenen minder.€