Ik verkoop het huis snel

Volgens Z24.nl heeft een makelaar uit Maastricht binnen een week een nieuw concept bedacht om huizen te koop te verkopen.

Dit systeem staat bekend als “verkocht in 1 week”. Volgens deze makelaar zijn kopers te twijfelachtig. Kopers weten dat woningen nog lang te koop staan ​​en dat er geen haast is. Over een paar weken komen dezelfde huizen ook te koop. Dit is ook een probleem, kopers zijn erg terughoudend en weten dat ze macht hebben.

Binnen een week verkocht

Dit systeem lijkt meerdere keren succesvol te zijn geweest. De makelaar selecteert het huis dat de komende week centraal zal staan. Rondom dit ene huis wordt een mediacampagne gebouwd. Met een speciale website, gratis lokale kranten, advertenties en Google Add-ons krijgt het zoveel mogelijk aandacht. Op zaterdag en zondag zijn er speciale open dagen voor geïnteresseerden. Na deze week wordt het huis verkocht aan de hoogste bieder. Geïnteresseerden voelen door tijdsdruk de behoefte zich te haasten.

Het aanbod

Bezoekers van de open dag kunnen hun bod doen. Aan het einde van de week kijkt de makelaar naar het hoogste bod van de week. Hoogstwaarschijnlijk staat het gewenste aanbod er nog niet tussen. De makelaar zal dan de lage bieders bellen en vragen of ze bereid zijn een nieuw bod uit te brengen dat hoger is dan het dan hoogste bod. Vervolgens bellen ze de andere bieders om te vragen hoeveel ze nog bereid zijn om het hoogste bod te overbieden. Deze methode lijkt te werken. Er zijn altijd drie of vier serieuze kanshebbers die tegen elkaar bieden.

Interessante aanbiedingen?

De makelaar blijkt altijd een bod net onder of zelfs boven de vraagprijs te zijn. De eerste biedingen van geïnteresseerden liggen ver onder de vraagprijs, maar na te zijn gebeld zijn biedingen toch flink opgedreven.

Hoe succesvol is het systeem?

De makelaar gebruikt het systeem nog maar een paar weken, maar tot nu toe zijn drie van de vier huizen verkocht. In de vierde woning was de verkoper nog niet tevreden met het hoogste bod.

Hoeveel kost het?

Verkopers kunnen kiezen hoe ze de factuur betalen. De eerste optie is om direct € 1000 te betalen en ook de vaste commissie na de verkoop. De tweede optie is om eerst $ 500 en hoger in commissie te betalen na de daadwerkelijke verkoop.€