Ik verkoop gouden en gouden sieraden

Geld krijgen voor gouden sieraden is gemakkelijk, er is niets ingewikkelds aan, en dat maakt goud interessant. Maar wat is de waarde van oud goud en hoe kun je gouden sieraden kopen en verkopen? Het kopen en verkopen van fysiek goud is tegenwoordig populair vanwege de hoge goudprijs. Goud wordt beschouwd als een goede investering en de goudprijs gaat door. U verkoopt gouden sieraden via een juwelier, koper, goudsmelterij, distributeur of internet. Zo verdien je snel geld met een hoge goudprijs. Zeker als je een sieraad van 24 karaats goud hebt.

Investeren in goud in onzekere tijden

In onzekere tijden doet de goudprijs het meestal goed. Goud wordt vaak gezien als een veilige haven. Wanneer markten turbulent zijn, wenden ze zich tot goud. Omdat de vraag naar goud groot is, kan de goudprijs gemakkelijk records breken. De prijs van een troy ounce boven 31 gram puur goud verandert dagelijks. Dit maakt iedereen een beetje ongemakkelijk:

Wat is de beste plek om te investeren?

In welke u het beste kunt beleggen, hangt af van uw risicoprofiel. Slaap je niet lekker als de koers van het aandeel in waarde is gedaald, dan kun je beter niet in aandelen beleggen. Als u een daling van de goudprijs niet aankunt, moet u geen goud kiezen. Kortom, stem uw beleggingen af ​​op uw risicoprofiel. En houd er rekening mee dat wat vandaag een veilige belegging is, morgen een onzekere belegging kan zijn waarin u misschien niet meer wilt beleggen. Staatsobligaties zijn een goed voorbeeld. Tot voor kort veilig, maar door de problemen in de VS en vooral de EU weten we inmiddels dat het geen veilige investeringen meer hoeven te zijn.

Investeren in goud

Terug naar goud. De prijs is afhankelijk van vraag en aanbod, speculatie en onzekerheid in de wereld. Er zijn aanzienlijke prijsstijgingen geweest en vervolgens gedaald, en dit is in de loop van de tijd altijd het geval geweest. Soms enkele afwijkingen naar boven of naar beneden. Natuurlijk fluctueert de prijs van een product regelmatig op en neer. Dit zijn dagtarieven. Wim Middelkoop verkocht zijn goudpositie om winst te maken, maar misschien ook omdat hij verwachtte dat de stijging van de goudprijs even zou stoppen. Iedereen die enige tijd geleden goud heeft gekocht, zou er goed aan doen om te kijken naar de allocatie van goud in zijn portefeuille. Nu zou goud een te groot deel van de portefeuille kunnen zijn. In dat geval doet u er goed aan wat goud te verkopen. Iedereen die gouden sieraden in huis heeft of oud goud waar ze niet veel mee werken, kan winst maken door nu goud tegen een hoge prijs te verkopen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een juwelier, een koper of internet.

Bron: ClkerFreeVectorImages, Pixabay

Gouden kenmerken

U kunt eenvoudig zien hoeveel karaat uw goud heeft door het teken te gebruiken. Is het echt goud?

Ik verkoop gouden en gouden sieraden

Let bij de verkoop van uw goud goed op het aantal karaat en het gewicht van uw sieraad:

Deel de huidige goudprijs door ruim 31 gram en je hebt de goudprijs per gram puur goud. Trek daar de winst van de juwelier of goudhandelaar af en u weet hoeveel uw sieraad of ander goud opbrengt na de verkoop. Het zal veel meer zijn dan je had verwacht en het zou ook eenvoudig moeten zijn om te doen. Ook kan de goudprijs later weer dalen en loopt u uw bonus mis. En weet je, een 30-gram, 14-karaats gouden sieraad gemarkeerd met 585 is gelijk aan 17,6 gram puur goud.

Verkoop gouden munten, smelt goud

Bij een gouden munt hebben we het niet over karaat, maar over kwaliteit. Niet elke munt heeft dezelfde hoeveelheid goud. Heb je een gouden tientje van 6,7 gram, dan is de hoeveelheid goud gelijk aan 6,03 gram omdat het goudgehalte 900/1000 of 90% is.

Wat is goud tegenwoordig en wat is de waarde van goud?

De prijs van goud fluctueert elke dag. Als gevolg van de eurocrisis is de dollar recentelijk gestegen ten opzichte van de euro, waardoor de prijs van goud in dollars veel lager is dan voorheen. Als u wilt weten hoeveel uw eigendom waard is, kunt u regelmatig de actuele goudprijs volgen.

De waarde van gouden sieraden

Stel dat uw sieraad 15 gram weegt en 14 karaat is. Dan heb je 8,78 gram puur goud. Het is immers 58,5 procent van 15. Nu hangt het ervan af wat je per gram puur goud krijgt, hoeveel je voor je gouden sieraad krijgt van de koper of juwelier. Stel dat het 30 euro is, dan is je sieraad 265 euro goud waard. Maar ja, het kan ook in een paar dagen meer waard zijn. De waarde fluctueert dus dagelijks.

Lees verder