Hypotheekofferte aanvragen: wanneer en hoe?

Wanneer je een hypotheek gaat kiezen, laat je dan goed informeren door de hypotheekverstrekker, hypotheekadviseur of hypotheekbemiddelaar. Vraag dan naar de hoogte van de hypotheeklasten en op basis daarvan vraagt ​​u een hypotheekofferte aan bij een hypotheekverstrekker die u een goede hypotheek kan bieden (op uw situatie afgestemd) en rekent u zorgvuldig uit. Maar wanneer en hoe vraagt ​​u een hypotheekofferte aan?

Wanneer hypotheekofferte aanvragen?

Je sluit een
het verhogen van de rente
als u direct na aankoop van de woning een offerte aanvraagt ​​en tekent en terugstuurt. Houd er rekening mee dat een ondertekende offerte niet voor altijd geldig is. U moet binnen een bepaalde termijn naar een notaris gaan om de dagvaarding te laten doen. Vraag in ieder geval om een ​​offerte die geldig blijft totdat de hypotheekakte is getekend bij de notaris. Het kan zijn dat u een nieuwe hypotheekofferte moet aanvragen als de overdracht van de woning langer duurt dan verwacht. Als u meerdere offertes aanvraagt, kunt u dit beter in korte tijd doen, omdat het risico bestaat dat de eerste offerte moet worden getekend voordat de laatste wordt ontvangen. Soms verzamelt een hypotheekbemiddelaar alle offertes en maakt pas een afspraak met u als de laatste offerte binnen is. Maar dan dreigt het eerste bod op te raken. Onthoud dat alle berekeningen gebaseerd zijn op dezelfde principes, dit is de enige manier om een ​​goede prijsvergelijking te krijgen.

Hypotheekofferte aanvragen, hoe?

Door het invullen van de aanvraagformulieren vraagt ​​u een offerte aan. Meestal doet u dit samen met een hypotheekadviseur of makelaar. Het wordt aanbevolen om kopieën van aanvraagformulieren te bewaren! Soms vragen hypotheekadviseurs of makelaars je om een ​​blanco vel papier te ondertekenen dat ze later invullen, maar dit is niet aan te raden. Meestal duurt het twee weken voordat je een offerte ontvangt. In de offerte wordt aangegeven welke gegevens nog moeten worden overlegd, bijvoorbeeld: een kopie van de koopovereenkomst, inkomensgegevens, koop-/contractovereenkomst, werkgeversverklaring, taxatierapport. Een hypotheekverstrekker mag een bod afwijzen op basis van de verstrekte informatie.

Welke formulieren vult u in?

Gezondheidsverklaring

Aanvraagformulier
overlijdensrisicoverzekering en/of gezondheidsverklaring
Vul in
hypotheek met levensverzekering, maar ook voor een lening
. U geeft uw gezondheid aan en de verzekeraar beoordeelt dan of er een normaal risico op overlijden is. Naarmate dit risico op overlijden toeneemt, kan de verzekeraar een herziening eisen, de premie verhogen of zelfs verlagen. Soms wil de verzekeraar uw
medisch geval.

De gezondheidsverklaring moet nauwkeurig en in ieder geval naar waarheid worden ingevuld. Als u de gezondheidsverklaring niet naar waarheid invult, zijn de gevolgen ernstig: de verzekeraar kan de verzekering ongeldig verklaren, de gevolgen kunnen zijn dat er geen uitkering plaatsvindt. Verzekeringsmaatschappijen kunnen
alleen
stel vragen over uw gezondheid als deze betrekking hebben op het inschatten van een hoger risico op overlijden.€