Hypotheekdocumenten: documenten aanleveren bij een hypotheekofferte

Nadat u uw hypotheekofferte hebt ondertekend, is het tijd om al uw hypotheekpapieren te verzamelen. Dit kan een hele lijst zijn. Immers, voordat de bank u een hypotheek verstrekt, moeten eerst de papieren op tafel liggen. Dit artikel is het meest gevraagde document. Van het taxatierapport en de werkgeversverklaring tot de balans. Ben je ooit getrouwd geweest? Dan wil de bank een contract, scheidingsakte, vonnis en echtscheidingsregistratie aangaan.

Evaluatieverslag

Bij de aankoop van een bestaande woning of de overdracht van een hypotheek moet een taxatieakte worden opgemaakt. Als je er nog een hebt die slaapt, mag deze in de meeste gevallen niet ouder zijn dan zes maanden. Een kopie van de beoordeling is niet voldoende; de kredietverstrekker wil een eerste rapport.

Werkgeversverklaring

Uw werkgever moet deze verklaring invullen, het woord zegt het al. Hierin staat onder andere wat uw jaarsalaris is, wat uw contract is en of er nog een proeftijd is. Het origineel van de werkgeversverklaring met handtekening en bedrijfszegel moet naar de kredietverstrekker worden gestuurd.

Betaal cheque

Of u nu een bestaande woning koopt, een nieuwe woning koopt of een nieuwe hypotheek afsluit, een geldverstrekker wil altijd een kopie van het meest recente rapport dat u van uw werkgever krijgt.
salaris
.

Paspoort of identiteitskaart

U dient zich altijd te identificeren. Zorg ervoor dat uw identiteitsbewijs nog geldig is. Daarnaast moet in het geval van een identiteitskaart een kopie van de voor- en achterkant worden gemaakt.

Koopovereenkomst

Als u een woning heeft gekocht, moet u een kopie van de koopovereenkomst overleggen. Hierin staan ​​alle afspraken met de verkoper.

Eigendomsdocument

Als u de hypotheek wilt overdragen, moet u met een kopie van de eigendomsakte bewijzen dat u de eigenaar bent.

Hypotheek saldo rekening

Als u uw oude hypotheek wilt oversluiten, moet u:
Jaarverslag
van uw hypotheek met daarop het openstaande saldo van uw hypotheek.

Credit

Als u een openstaand krediet heeft, wordt hier vaak om een ​​balans of een bewijs van kredietaflossing gevraagd. Soms moet de lening worden terugbetaald voordat de hypotheek wordt afgesloten. In andere gevallen kan de lening worden afbetaald met de nieuwe hypotheek.

Jaarcijfers, inkomsten en waarderingen

als jij
ondernemer
het overleggen van een loonstrook en een attest van de werkgever is niet nodig. Aan de andere kant moet u jaarcijfers en belastingaangiften en belastingberekeningen van de afgelopen drie jaar aanleveren.

Landpacht

Als uw woning erfpacht heeft, is een kopie van de erfpacht nodig.

Gescheiden

Bent u in het verleden getrouwd geweest maar bent u nu gescheiden, dan moet u daarvoor ook documenten overleggen. Namelijk,
handeling van partitie
oordeel van de rechter (
oordeel
),
verbond
en
registratie
van
scheiding
in de gemeente.€