Hypotheekafscherming ABN AMRO: daling van de overwaarde eigen woning

Een ABN AMRO uitbetalingshypotheek wordt niet getoetst aan uw inkomen of pensioeninkomen, maar aan het eigen vermogen van uw eigen woning. De mate waarin uw woning meer waard is dan uw hypotheek bepaalt hoeveel geld u kunt aanvragen voor uw hypotheek. Met deze aandelenhypotheek kunt u uw huis gedeeltelijk opeten zonder de kosten van huisvesting te verhogen. Hoe het werkt Zie voorwaarden.

Kapitaalhypotheek ABN AMRO

Met een overwaarde hypotheek profiteert u van de waarde van uw woning

Veel mensen wonen in huizen die meer waard zijn dan hun hypotheek. Vooral oudere mensen hebben hun hypotheken grotendeels of volledig afbetaald en een eigen vermogen opgebouwd. Het probleem kan zich voordoen wanneer u extra geld wilt hebben: het geld is in het huis en u kunt er niet bij tenzij u het huis verkoopt of een nieuwe hypotheek afsluit. Een nieuwe hypotheek wordt meestal getoetst aan uw inkomen en, als u wat ouder bent, uw pensioeninkomen. De conclusie kan zijn dat uw inkomen te laag is om een ​​nieuwe hypotheek af te sluiten. Dan blijft de koop over, maar dat wil je ook niet. Dan kan een ABN AMRO contante hypotheek uitkomst bieden.

De belastbare hypotheek van ABN AMRO is een aandelenhypotheek

Een overwaardehypotheek van ABN AMRO wordt niet getoetst aan uw inkomen maar aan het eigen vermogen van uw eigen woning. Stel dat je al een hypotheek hebt met of zonder een andere bank, dan wordt die hypotheek natuurlijk afgetrokken van je eigen vermogen.

rekenvoorbeeld hypotheekkapitaal

Stel dat uw huis € 300.000 waard is en u nog een kleine hypotheek van € 50.000 heeft. Dan is de overwaarde van uw woning 250.000 euro. Op basis van dit eigen vermogen kan ABN AMRO u een aandelenhypotheek aanbieden.

Voorwaarden hypothecair kapitaal

Enkele belangrijke voorwaarden bij ABN AMRO zijn:

Overwaarde eten

Bij Florius (onderdeel van ABN AMRO) was het al mogelijk om de overwaarde in je woning op te eten, maar de voorwaarden van deze hypotheek wijken iets af van die bij moedermaatschappij ABN AMRO. Restjes eten kan voor veel ouderen een goede oplossing zijn. U hoeft niet te verhuizen, maar u heeft wel extra geld beschikbaar. Dit geld is ook gratis te gebruiken.

Hoeveel hypotheek krijg je?

Het hypotheekbedrag is afhankelijk van uw eigen vermogen en hypotheekrente. De hypotheekrente is weer afhankelijk van de rentevaste periode die u kiest. In tijden van lage hypotheekrentes kan het bedrag aan hypotheek dat u kunt afsluiten relatief hoog zijn. Bespreek de mogelijkheden met uw adviseur. Sommigen geven er de voorkeur aan om direct een groot bedrag op te nemen, anderen kiezen voor maandelijkse opnames. Hoeveel maanden u geld kunt opnemen en hoeveel, stemt u vooraf met de bank af.

Overwaarde hypotheek in box 3

Een kapitaalhypotheek is geen hypotheek met maandelijkse aflossingen en dus een hypotheek in kolom 3 van de inkomstenbelasting. Het betekent ook dat de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar is.

Maandbedrag of forfaitair bedrag?

Het hangt af van uw behoeften of u het bedrag in één keer wilt opnemen via een eenmalige opname of liever het bedrag periodiek. Er wordt echter alleen rente in rekening gebracht over het opgenomen bedrag. Een eenmalige opname kan leuk zijn (meteen een flink bedrag in de hand hebben), maar is ook relatief duurder door de samengestelde rente.

Hypotheekafsluiting ABN AMRO met cashback

Een aflossingshypotheek biedt veel mogelijkheden om uw huis in contanten om te zetten terwijl u in de woning blijft wonen en huiseigenaar blijft. Het feit dat ABN AMRO eventuele resterende schulden op zich neemt, kan een extra reden zijn om deze hypotheek af te sluiten. Een aantal banken biedt een uitbetalingshypotheek aan, ook wel een omgekeerde hypotheek genoemd. Let goed op de voorwaarden, deze bevatten vaak grote verschillen met andere dienstverleners.

Lees verder