Hypotheek, wat te doen met dubbele woonlasten

Meer dan een half miljoen gezinnen in Nederland bezitten een huis dat onder water staat. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. Dit komt door een daling van de huizenprijzen met 15%. Een ander probleem is de toename van de werkloosheid. De koopkracht daalt door stijgende werkloosheid. Mensen hebben veel moeite om hun maandelijkse rekeningen te betalen. Op dit moment hebben meer dan 65.000 gezinnen in Nederland schulden. Daarnaast hebben Nederlanders de hoogste hypotheekschuld van Europa. Daarom dit artikel met enkele tips om dubbele woonlasten te voorkomen.

Vroeg om hulp vragen

Het is belangrijk om vroeg om hulp te vragen. U moet niet vergeten dat u altijd de controle heeft over uw financiën. U kunt voor advies naar de bank gaan of een financieel adviseur raadplegen. Deze mensen hebben een zorgplicht jegens hun klanten en jij hebt het recht om die uit te oefenen. De bank biedt altijd goede hulp, niet alleen om u te helpen, maar ook in haar eigen voordeel. Als de klant de hypotheek niet kan betalen, verliest de bank geld. De bank heeft er dus baat bij u zo goed mogelijk te helpen.

Verdiep je in het onderwerp

Veel mensen verdiepen zich niet in de belangrijke dingen. In dit geval een hypotheek. Ze gaan naar een adviseur en denken dat alles voor hen wordt opgelost. Dit is niet de realiteit en verre van redelijk. Hoe meer je je verdiept in een onderwerp, hoe kleiner de kans op problemen. Hierdoor kunt u zelf stappen ondernemen om de risico’s te beperken. Het is verstandig om een ​​rapportage te maken zoals een balans met inkomsten en uitgaven. Als je ziet dat het uit de hand loopt, kun je direct actie ondernemen.

terugbetalen

Een hypotheek aflossen is iets dat tot een paar jaar geleden bijna niemand deed. Als het onroerend goed niet via een makelaar kan worden verkocht, gaat het naar een executieveiling. Hierdoor wordt het huis voor een lage prijs verkocht en blijft de klant achter met een hypotheekschuld. Hoe meer je tussentijds aflost, hoe minder schuld je overhoudt. Daarom is het aan te raden elke maand een deel van de hypotheek af te lossen. Het is verstandig om een ​​spaarhypotheek af te sluiten, zodat u met uw bank kunt afspreken dat u een hogere premie gaat beleggen. Hierdoor ben je minder kwetsbaar en gaan je maandlasten op den duur omlaag. Voor meer advies kunt u het beste contact opnemen met uw bank of financieel adviseur.

Wie heeft het meest geleden in dit jaar 2012?

Mensen die nu tussen de 25 en 35 jaar zijn en een eigen woning hebben, worden het hardst getroffen. Deze groep heeft het huis gekocht waar ze destijds de hoogste prijs voor betaalden. Ze hebben de neiging om lage terugbetalingsbedragen en kleine besparingen te hebben. Deze mensen zijn financieel erg kwetsbaar. Als hun leven een plotselinge wending neemt, zoals een scheiding of een ontslag, kunnen ze het financieel niet aan. Daardoor hebben ze geldproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een snel groeiende schuld.

Hoe lang duurt het voordat de woningmarkt zich herstelt?

Naar verwachting zal de woningmarkt in 2015 weer op gang komen. De verwachting is dat de economie rond deze tijd weer zal stabiliseren. Voor mensen die hun woning willen verkopen, is het vooral belangrijk dat de economie in Europa weer aantrekt, wat een positief effect heeft op de huizenprijzen en de vraag naar huizen. Dit jaar wordt een lichte daling van de woningmarkt verwacht. De huizenprijzen zullen blijven dalen, maar niet in grote hoeveelheden.

De huizenmarkt in Nederland zit momenteel op slot, mensen kunnen hun huis niet via een makelaar verkopen en daarom moet het op een veiling worden verkocht. De opbrengst van de executie van het huis op een veiling is zo laag dat de hypotheek niet kan worden afbetaald. Daardoor blijven mensen met een hypotheekschuld zitten. Op 17-05-2012 werd bekend dat er in Nederland 225.000 woningen te koop staan ​​en slechts 1 op de 28 woningen een koper heeft. Dus het ziet er op dit moment vrij somber uit op de huizenmarkt van ons land.

Hopelijk helpen bovenstaande tips je, velen zullen dit al weten en sommigen niet.€