Hypotheek voor beginners: starten met de woningmarkt

Aan de slag op de woningmarkt betekent vaak het afsluiten van een hypotheek en het zijn van een eerste woningkoper. De meest bekende hypotheek op de woningmarkt voor starters is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, maar er zijn ook een aantal aanvullende regelingen voor starters. Eventuele koopsubsidie, starterslening, Koopgarant regeling en NHG kunnen je helpen bij het vinden van betaalbare woonruimte. Niet elke gemeente biedt ook een starterslening aan. Soms kunt u uw huurwoning kopen met een huurkoop. U kunt tot 50% van de waarde van uw woning renteloos lenen.

Een eerste huis kopen op de woningmarkt

Koop een woning met een woonkrediet en ga aan de slag op de woningmarkt

U wilt een huis kopen en bent daarom op zoek naar een goede hypotheek, een betaalbare hypotheek. De vraag is hoeveel hypotheek u denkt nodig te hebben, inclusief aankoop- en reparatiekosten. Sommige uitgaven moeten zeker op uw lijst staan:

Kosten van het kopen van een huis:

Mogelijke renovatiekosten:

Aftrekbare kosten eigen woning

Verwervingskosten en renovatiekosten worden ook gecompenseerd door een aantal posten die fiscaal aftrekbaar en dus voordelig zijn. Dit zijn berichten als:

Hypotheek voor beginners

Huizen zijn in ons land duur. Zeker voor de beginners onder ons. Commerciële en niet-commerciële dienstverleners hebben een breed scala aan regelingen ontwikkeld om ook deze kopersmarkt te bedienen. De hypotheek biedt bijvoorbeeld een Meer Mogelijke hypotheek. Met deze hypotheekvorm kunnen starters meer lenen en dus makkelijker een woning kopen. Dit is onder andere mogelijk dankzij een hoog aflossingsvrij aandeel tot 128% van de verkoopwaarde. Meestal is dit percentage 75% of 90%. Bovendien zijn de eerste zeven jaar volledig renteloos. Hierdoor is het bruto rentebedrag iets hoger, maar is er tegelijkertijd een dempend effect van de renteaftrek. Of dit iets voor jou is, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. In de praktijk sluiten starters vooral een startershypotheek af. Ze worden aangeboden door verschillende banken zoals Rabobank, ING en ABN AMRO.

Aankoopgarantieregeling

Wanneer u een woning via Koopgarant koopt, krijgt u maximaal 25% korting op de koopsom. Er is ook een terugkoopgarantie

De woning mag dan niet op de woningmarkt worden aangeboden, maar het voordeel is dat de winst of het verlies gedeeld wordt met de woningbouwvereniging. Met de Koopgarantregeling kunnen mensen met een laag tot gemiddeld inkomen en starters een woning kopen met een flinke korting op de marktprijs.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie, NHG

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die wordt afgegeven door het Waarborgfonds Eigen Woningen, WEW. Zeg maar de verzekering die u krijgt als u uw hypotheek van NHG opzegt. Dit kan zijn bij het kopen van een huis of bij verbouwingen. Voordelen op een rij:

Voordelen van NHG:

NHG verlaagt hypotheekrente

Het meest opvallende is dat je met de Nationale Hypotheek Garantie op zak een stuk goedkoper een hypotheek kunt afsluiten. Om te beginnen is dit een echte meevaller. Dit betekent een goedkopere hypotheek met staatshypotheekgarantie en banken zijn meer geneigd om een ​​hypotheek met deze garantie af te geven.

Startlening

Ook is er Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten, SVN. SVN maakt samen met veel gemeenten een zogenaamde starterslening mogelijk voor wie voor het eerst een woning gaat kopen. Deze
initieel krediet
maakt het verschil tussen de kosten van het kopen van een woning en het maximale bedrag dat een starter volgens NHG-normen kan lenen. De Starterslening is een annuïtaire lening met een looptijd van 30 jaar. De lening beweegt mee met de ontwikkeling van het inkomen van de klant. Na drie jaar kunt u uw inkomen laten toetsen om uw huidige draagkracht vast te stellen. Eventuele extra ruimte in het inkomen wordt gebruikt om eerst de rente en daarna de aflossing van de lening te betalen. Inkomenscontrole is ook mogelijk na het 6e, 10e en 15e jaar. In dat geval is de verwachting dat het inkomen in deze periode is gegroeid tot het punt waarop marktrente en aflossing kunnen worden betaald.

Een huurwoning kopen met huurkoop

Er zijn corporaties die ook huurwoningen te koop aanbieden. Dan kun je om te beginnen relatief goedkoop een huis kopen. Er zijn ook huizen die kunnen worden gekocht door ze te verhuren en vervolgens geleidelijk af te betalen. Langzaam wordt het uw eigendom. Het hangt af van de huurkoop hoe lang het duurt voordat het een woning van u wordt. Vaak is het mogelijk om het restant te financieren met een hypotheek na aflossing van een deel van de lening.

Blokkeer de start van de woningmarkt

Er is een verscheidenheid aan handige tools ontwikkeld om een ​​helpende hand te bieden aan degenen die nieuw zijn op de markt voor huizenkopers. Het is aan elk individu om te beslissen welke het beste voor hen is. Koopgarant, een woonkrediet en een Nationale Hypotheek Garantie bieden vaak uitkomst voor starters op de woningmarkt.€