Hypotheek, RaboBank Opbouw hypotheek

Ook kunt u bij de Rabobank een zeer populaire bankspaarhypotheek afsluiten, de OpBouw hypotheek. Dit bankspaarproduct doorstaat perfect allerlei testen, maar in 2020 is het niet meer mogelijk om het af te sluiten. Als u die hypotheek nog heeft, kunt u het kapitaal op een transparante manier verhogen door te sparen of te beleggen. Deze succesvolle hypotheek vraagt ​​om enige uitleg. Overigens, voor wie in 2020 een nieuwe hypotheek wil afsluiten, heeft de Rabobank in 2020 andere hypotheekvormen beschikbaar met een aantrekkelijke hypotheekrente.

Banksparen en bankspaarhypotheek

Een bankspaarhypotheek is in de eerste plaats een alternatief voor een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. U spaart of belegt op een onbelaste derdenrekening om uw hypotheek later af te lossen. U spaart belastingvrij en kunt ook uw hypotheekrente volledig aftrekken van uw belasting. U lost de hypotheek tussentijds immers niet af, dus de hypotheekrenteaftrek is maximaal.

OpBouw hypotheek = banksparen

Een spaarhypotheek is een bankspaarhypotheek waarbij u kapitaal opbouwt op een aparte rekening. Wil je later veel duidelijkheid over het eindbedrag, dan ligt sparen op de Rabo Opbouw spaarrekening voor de hand. Net als bij een spaarhypotheek is de rente die u ontvangt gelijk aan de hypotheekrente die u over uw hypotheek betaalt. Maar er is ook de mogelijkheid om te beleggen met de Rabo OpbouwEffectenrekening. U belegt dan in vijf Robeco mixfondsen. Tot slot is ook een combinatie van sparen en beleggen mogelijk.

Kenmerken Hypotheekopbouw

Enkele kenmerken van deze hypotheek zijn:

  1. OpBouw Hypotheek maakt optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden die een bankspaarhypotheek biedt.
  2. De evolutie van de hypotheekstructuur wordt duidelijk weergegeven zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent.
  3. Ten derde is het verzekeringsdeel, dat in alle gevallen optioneel is, apart geregeld en kan dus nooit uit de gelden op de geblokkeerde rekening worden gefinancierd.
  4. Ten vierde kunnen de kosten relatief laag worden gehouden.

Rabobank heeft groot marktaandeel op de hypotheekmarkt

Het marktaandeel van de Rabobank in hypotheken bedraagt ​​in 2020 20%. Daarmee is Rabobank de grootste, gevolgd door ABN AMRO met 17%. De hypotheekvorm die je kunt afsluiten is sterk veranderd, maar omdat hypotheken vaak voor een lange periode worden afgesloten, kan het zijn dat je nog de oude hypotheekvorm hebt die loopt tot in 2020 maar niet meer als nieuwe hypotheek. Een goed voorbeeld hiervan is een spaarhypotheek en een bankspaarhypotheek. In 2020 is de annuïteitenhypotheek vaak leidend omdat deze in de meeste gevallen garant staat voor hypotheekrenteaftrek. Een hypotheek met rente kan ook (zonder het spaarelement) worden afgesloten, maar in de meeste gevallen zal dit gebeuren zonder aftrek van de hypotheekrente.

Bankspaarhypotheek of spaarhypotheek als hypotheek

Hoewel een bankspaarhypotheek veel overeenkomsten heeft met een spaarhypotheek, zijn er zeker verschillen tussen deze twee populaire hypotheken. Er zijn overeenkomsten en verschillen tussen een spaarhypotheek en banksparen als alternatief voor hypotheekaflossing. Het belangrijkste verschil is bij wie je de hypotheek afsluit (verzekeraar vs bank) en dat bankspaargeld wel onder het depositogarantiestelsel valt, maar spaarhypotheken niet. Voor een nieuwe hypotheek in 2020 kunt u alleen kiezen uit:

De cumulatieve hypotheek is dus een hypotheek die wel kan worden opgenomen, maar in 2020 geen nieuwe meer kan worden aangegaan.

Conclusie Rabobank OpBouw Hypotheek

Dit product is innovatief omdat het gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van banksparen. Ook is het een slimme keuze om je hypotheek en verzekeringen te scheiden en overzichtelijk te houden. Het financieel informatieboekje berekent dat bij een OpBouw hypotheek van € 200.000 en een spaarrente van 4% de hypotheek in dertig jaar volledig is afgelost. Zo maakt OpBouw Hypotheek het gemakkelijk om tekortkomingen van andere hypotheken over het hoofd te zien. Een ander aantrekkelijk element is dat u zelf kiest hoe zeker u uw hypotheek wilt hebben. Als je ervoor hebt gekozen om alleen op te slaan, weet je het zeker. Als je alleen kapitaal opbouwt door te beleggen, loop je zeker een hoger risico omdat niemand weet wat de aandelenmarkt zal doen.€