Hypotheek opeten als bijverdienste

Ook in 2021 en 2022 kan Den opehypotheek voor u heel handig zijn om extra geld te krijgen als er sprake is van overwaarde in de eigen woning. Hoe werkt deze hypotheek? Als u zich zorgen maakt over uw inkomen en extra inkomsten wilt genereren, dan zijn dit soort hypotheken wellicht geschikt voor u. Een krediethypotheek is een variabele hypotheek en vergelijkbaar met een doorlopend krediet. Gebruik uw eigen vermogen als extra inkomen en spaargeld. Het eigen vermogen dat u kunt gebruiken is gelijk aan de verwachte verkoopwaarde van de woning minus de hypotheek die al op de woning staat. Iedereen die een uitkering ontvangt, moet eerst zijn eigen huis opeten. Dit kan ook met een krediethypotheek van de gemeente. Wat is precies een krediethypotheek, een seniorenhypotheek of een eethypotheek?

Seniorenhypotheek afsluiten

Wat is een hypotheek en hoe kunt u in 2021 en 2022 extra krediet krijgen voor uw overwaarde?

De termen senior hypotheek, krediethypotheek, omgekeerde hypotheek en eethypotheek worden vaak door elkaar gebruikt. Een krediethypotheek is het beste te vergelijken met een consumptief krediet, waarbij het eigen huis als onderpand dient. Sterker nog, u kunt op deze manier de overwaarde in uw woning neerleggen. In deze constructie kan de krediethypotheek naast de woning zelf ook gebruikt worden voor allerlei consumptiebehoeften. De rente is naar schatting gemiddeld 3 tot 4% lager dan bij een regulier consumptief krediet. Logisch, want voor de bank zijn de risico’s minder groot, aangezien de waarde van uw woning als onderpand dient. En de lagere rente is het zeker waard.

U heeft onvoldoende inkomen maar heeft wel een woning

Uit onderzoek blijkt dat onder mensen tussen 55 en 75 jaar ongeveer 65 procent zich zorgen maakt over hun huidige en toekomstige inkomensniveau. Alles wordt duurder: hogere zorgkosten, minder sociale zekerheid en het vooruitzicht op hoge inflatie/belastingen zorgen ervoor dat velen in deze leeftijdsgroep zich zorgen maken over hun financiën. Flexibiliteit is het sleutelwoord bij het afsluiten van een subprime hypotheek. Ook wordt in deze leeftijdsgroep vaak een aanzienlijk deel van de hypotheek afgelost en is het overwaarde. De gewenste flexibiliteit vind je in een krediethypotheek. Voordeel is dat je de woning niet hoeft te verkopen, maar wel relatief goedkoop kunt lenen. De eis is vaak dat de hypotheek maximaal ongeveer 75 tot 85 procent van de executiewaarde mag bedragen en de hypotheek betaalbaar moet zijn met (toekomstig) inkomen. Een mogelijk nadeel is dat er vaak sprake is van een variabele rente. Daardoor varieert de hypotheeklast: het kan beter of slechter zijn als de rente verandert.

Wat is de verkoopwaarde in 2021 en 2022?

De executiewaarde van uw woning is 80% tot 85% van de vrije verkoopwaarde van een bestaande woning en 90% van de aankoopprijs van een nieuwbouwwoning, inclusief de kosten van meerwerken. Het wordt bepaald door de beoordelaar. Als de hypotheek niet zo hoog is, kan de bank ook de WOZ-waarde als indicatie nemen en zo de executiewaarde schatten. Overwaarde ontstaat wanneer de huizenprijzen stijgen en u de (maandelijkse) aflossing op uw woning heeft gedaan. Deze meerwaarde kan worden benut.

Wat is een krediethypotheek voor een hypotheek?

Een krediethypotheek is een flexibele hypotheekvorm waarbij de klant en de geldverstrekker een kredietlimiet overeenkomen. Tot deze limiet heeft de klant de vrijheid om geld te storten en op te nemen. Het grote voordeel is dat er alleen rente wordt betaald over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Zo wordt bij een aflossingsvrije hypotheek de rente direct betaald over het totaalbedrag van de hypotheek. In feite is dit inefficiënt: u betaalt geen rente over wat u daadwerkelijk opneemt, maar over wat u eventueel nodig heeft. Bij een krediethypotheek is het tegenovergestelde waar.

De hypotheekmarkt biedt hypotheek om eigen vermogen te eten

De hypotheekmarkt is een grote markt. Door de vergrijzing is er ook een grote groep mensen die het misschien aantrekkelijk vindt om een ​​krediethypotheek (voedselhypotheek) af te sluiten. Er is dus nog een lange weg te gaan.

Hypotheeklening aanvragen

Een krediethypotheek is vooral een oplossing voor doelgroepen als:

Hoeveel kost een hypotheek in 2021 en 2022?

Zoek de goedkoopste en laagste hypotheekrente bij verschillende banken:

Zorghypotheek is nog werk in uitvoering om voldoende inkomen te hebben om de zorgkosten te dekken: Wat is een zorghypotheek, omgekeerde hypotheek?

Voordelen van krediethypotheken

De belangrijkste voordelen van deze hypotheek zijn:

Nadelen van krediethypotheek

De belangrijkste nadelen van een hypotheek:

Hypotheekverstrekkers

Een krediethypotheek, ook wel eethypotheek genoemd, kan nu bij sommige aanbieders worden afgesloten. Robeco biedt deze bouwvorm al heel lang aan, maar je kunt ook kiezen uit verzekeraars als Aegon. Vraag altijd om een ​​financieel informatieboekje en vraag welke fiscale implicaties u heeft. Bij consumptie is aftrek van hypotheekrente in principe niet mogelijk. Vraag dus duidelijk wat het voor jou betekent. Het spreekt voor zich dat een krediethypotheek ook een prima oplossing kan zijn voor mensen die er vanuit gaan dat ze niet meer in hun woning gaan wonen. Bijvoorbeeld om medische redenen of omdat ze na verloop van tijd naar een mooie plek in het buitenland willen.

Hoogte bijstand in 2021 en 2022

Een krediethypotheek is ook mogelijk als u vermogen heeft en dus eerst uw huis moet opeten. De laatste procedure verloopt via de Sociale Verzekeringsbank. Bij bijstand wordt gedurende de tien aflossingsjaren en gedurende de bijstandsperiode geen rente in rekening gebracht. Maar de bijstand alleen is geen pot met vet.

Slot

Doe op uw verzoek enkele rekenoefeningen. Aan de hand van voorbeelden van krediethypotheekberekeningen krijgt u een idee hoe snel uw woning verbruikt zal worden. U kunt natuurlijk altijd een offerte opvragen bij verschillende senior hypotheekverstrekkers.

Lees verder