Hypotheek nemen

Iedereen heeft wel eens van een hypotheek gehoord. Maar als het gaat om het zelf afsluiten, wilt u natuurlijk precies weten wat het is en welke hypotheekvorm het beste bij u past. U moet begrijpen dat u er elke maand een bepaald bedrag voor moet betalen. Als u dit bedrag niet heeft, kunt u in de schulden komen of zelfs uw huis kwijtraken. Daarom leg ik in dit artikel uit wat een hypotheek is, waarom mensen een hypotheek afsluiten en hoe je dat doet.

Wat is een hypotheek precies?

Een hypotheek is een soort lening. Deze lening is bedoeld om uw huis af te betalen. Elke maand betaal je een bedrag voor je huis. Als je dat bedrag niet meer kunt betalen en in diepe schulden komt te zitten, wordt je huis verkocht. De bank zal dan uw huis veilen om het geld dat u verschuldigd bent terug te vorderen.

Waarom zou u een hypotheek afsluiten?

Een huis is vaak erg duur en veel mensen kunnen het niet in één keer betalen. Als je voor dit doel gaat sparen, duurt dat meestal erg lang. Daarom is het beter om een ​​hypotheek te nemen en het geld in termijnen te betalen.

Bereken zelf het hypotheekbedrag

Bedenk hoeveel geld u per maand kunt en wilt uitgeven aan een hypotheek. Dit bedrag is ongeveer het bedrag van uw hypotheek.

Hoe kies je een hypotheek?

Kies een betrouwbare hypotheekverstrekker. Dit zijn de meest bekende bedrijven en banken. Vraag een offerte aan bij deze hypotheekverstrekker. Hierin staat hoeveel geld je gaat lenen. Zorg ervoor dat u genoeg geld heeft om deze aanbieding te betalen. Trek alle vaste lasten af ​​van uw maandinkomen. Dan neem je het geld op dat je nodig hebt voor andere dingen (eten, drinken, kleding). Nu wordt er ongeveer vijfhonderd euro van dit bedrag afgetrokken (om te sparen). Het resterende bedrag is het maximale bedrag dat u kunt lenen tegen de hypotheek.

Welke soorten hypotheken zijn er?

Ten eerste heb je een lineaire hypotheek. Deze hypotheek is het meest gekozen. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag. De rente die u betaalt, wordt altijd berekend over de resterende schuld. Zo blijven rente en maandlasten steeds minder. U kunt ook kiezen voor een annuïteitenhypotheek. De rente hierover wordt ook berekend over het resterende bedrag, maar u betaalt een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit hoofdsom en rente. U betaalt in het begin weinig en betaalt veel rente. Daarna wordt de aflossing hoger en de rente lager. U kunt ook kiezen voor een spaarhypotheek. Daarna betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente. U spaart geld om uw hypotheek zelf af te lossen via een bankspaarrekening of een levensverzekering. Tot slot heeft u een beleggingshypotheek. U betaalt elke maand een vast bedrag. Hier wordt de rente afgetrokken en de rest van het geld geïnvesteerd. Aan het einde van de looptijd moeten de beleggingsinkomsten voldoende zijn om de hypotheek af te betalen. Met deze hypotheek loopt u een risico. U kunt ook meerdere hypotheken combineren tot één hypotheek; we noemen het een hybride hypotheek.€