Hypotheek, is de ING-bankkorting echt zo voordelig?

ING Bank geeft hypotheekkorting als u bij deze bank afrekent en als u een deel van de woningaankoop zelf financiert en dus geen volledige hypotheek nodig heeft. ING Bank is vooral een grote speler op de hypotheekmarkt en ook iedereen met een betaalrekening kan hiervan profiteren. Dat neemt niet weg dat ook andere banken een gunstig bod kunnen doen. Hoeveel korting geeft ING u op uw hypotheekrente?

Bestaande klanten ontvangen een rentebonus

Helaas zijn banken niet altijd even vriendelijk tegen bestaande klanten. Kortingen gelden vaak niet voor bestaande klanten, maar alleen om nieuwe klanten aan te trekken. Sterker nog, bestaande klanten krijgen vaak ook een lening bij het verlengen van hun hypotheek
rentepremie
beloofd. Als je eenmaal een deel hebt afbetaald, zijn er volop mogelijkheden om je rentepremie te verlagen, dus profiteer ervan. Neem contact op met uw bank om korting op uw rente te krijgen. Debt-to-market ratio, d.w.z. hoeveel uw hypotheek is ten opzichte van de waarde van uw woning (juli 2020):

ING Bank renteopslag, inclusief Actieve betaalrekeningkorting 0,25%

schuld / marktverhouding 55% 60% 65% 70% 75% 80%
Maximale korting voor renteopslag 1,15% 1,12% 1,10% 1,08% 1,06% 1,0%

Met andere woorden, als uw hypotheek lager is dan 55% in plaats van 100%, wordt de rentepremie elke maand tot 1,15% lager. Dit geldt voor een hypotheek met een looptijd van 20 jaar. Uw rente is 1,72% in plaats van 2,87% (juli 2020).

Hypotheek bij ING bank

Het aanbod van ING Bank om korting te geven op de hypotheekrente is een pakket dat u zelf kunt samenstellen. U krijgt vragen en als u een vraag beantwoordt die u wilt, kunt u korting krijgen. Als je alle kortingen wint, kunnen ze flink oplopen. 0,5% korting 1,5% rente is 33% korting. wij controleren de vragen voor u.

Salaris bij ING bank, actieve betaalrekeningkorting

Als u uw salaris stort bij de ING Bank en actief gebruik maakt van uw zichtrekening, krijgt u 0,25% korting. Het lijkt pijnloos, maar zodra je niet meer in aanmerking komt, ben je je korting kwijt. Voldoet u gedurende de hele looptijd van de hypotheek aan de voorwaarden, dan heeft u recht op deze actieve betaalrekeningkorting van 0,25% voor de gehele looptijd van de hypotheek.

Loyaliteit bonus

De loyaliteitsbonus is opgebouwd uit bestaande hypotheekklanten van ING in de periode tot en met 31 december 2012. U kunt deze bonus tot 31 december 2020 nog gebruiken, tot maximaal 1% van de nieuwe hypotheek (hoofdbedrag). Stel dat je een bonus van € 4.000 hebt opgebouwd en een hypotheek van € 200.000 hebt afgesloten, dan kun je € 2.000 van je bonus gebruiken om je hypotheekrente te verlagen. Bij een rentevaste periode van vijf jaar is dat een flinke rentekorting.

Evaluatie bij ING Bank

Maakt u gebruik van de Taxatheek (de belastingdienst van de ING Bank), dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Het taxatierapport is binnen vijf werkdagen klaar en kost € 465 inclusief btw. U kunt het natuurlijk ook door iemand anders laten doen.

Voorwaarden actieve betaalrekening korting

De voorwaarden zijn:

Slot

Een forse rentekorting is mogelijk als u profiteert van alle kortingen en de bijbehorende verplichtingen en kosten. De rentebonuskorting in combinatie met de getrouwheidsbonus en de actieve betaalrekeningkorting kan flink oplopen. Het kan echter geen kwaad om bij meerdere banken een offerte aan te vragen, aangezien de concurrentie op de hypotheekmarkt hevig is.

Lees verder