Hypotheek en hypotheek aflossen in Florius

Voor Florius heeft u een eethypotheek, een hypotheek op afbetaling. Dit is een omgekeerde hypotheek, een omgekeerde woonlening. Als u overwaarde in uw woning heeft, kunt u de overwaarde in uw woning betalen, gebruiken en opeten met een Florius-hypotheek. Hypotheek eten betekent elke maand extra inkomen. U kunt zo lang in uw woning blijven wonen als u wilt en deze aflossingshypotheek is niet gebonden aan een bepaalde maximale looptijd. U krijgt een vaste hypotheekrente, let op: deze kan veel hoger zijn dan de standaard hypotheekrente. Lommerhuizen biedt ook een soort hypothecaire lening aan.

Wie is Floris?

Florius was eerder werkzaam bij Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV en heeft ruim zestig jaar ervaring in de hypotheekbranche. Florius is sinds 1970 een zeer bekende hypotheekverstrekker onder de paraplu van ABN AMRO.

Wat is een eethypotheek?

Omdat je geen stenen kunt eten, maar je hebt misschien extra inkomen nodig, is een krediethypotheek als extra inkomen. Zo krijg je geld in huis en eet je je huis op. Dit is een groeimarkt voor houders van eigen vermogen. Een eethypotheek is een omgekeerde hypotheek (omgekeerde woninghypotheek) of omgekeerde hypotheek: u bouwt een hypotheek aan in plaats van de hypotheek af te lossen.

Overwaarde eten en geld ophalen via een hypotheek

Florius heeft ook een hypotheek waarmee u snel de overwaarde van uw woning kunt ophalen. Deze Verzilver hypotheek is in principe beschikbaar voor eigenaren vanaf 60 jaar. De hypotheek van Florius Verzilver is een omgekeerde hypotheek. Dit betekent dat u een deel van het eigen vermogen opneemt en daarmee een hypothecaire lening aangaat tot een vooraf bepaald limietbedrag. U betaalt niets tijdens de looptijd van de lening en betaalt geen rente. Maandelijks worden de opname- en rentekosten bij uw hypotheek opgeteld. Aflossing van de schuld vindt plaats bij het voor altijd verlaten van de woning of bij overlijden. Aangezien er geen hypotheekrente wordt betaald, wordt er ook geen hypotheekrente afgetrokken.

Wat zijn de voorwaarden voor een eethypotheek in Florius?

Enkele hypotheekvoorwaarden zijn:

Bron: PublicDomainPictures, Pixabay

Florius stelt garant voor de resterende schuld

Florius garandeert dat er bij een marktconforme verkoop geen restschuld ontstaat. Dit betekent ook dat Florius de hypotheeklimiet niet te hoog zal stellen, om een ​​te hoog risico voor zowel hemzelf als de bank te voorkomen. Dat zou betekenen dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken. Daarnaast is het mogelijk om tot 30% van de waarde van uw woning te beschermen zodat er toch een overwaarde is, ongeacht de looptijd van de lening. Last but not least heeft u een vaste hypotheekrente. Dit betekent dat er geen schommelingen in de rente zijn.

Garantie volgens marktwaarde

Florius taxeert de woning en kent een marktwaarde toe. Ook geeft de bank een garantie af, waardoor het risico op een grote uitstaande schuld wordt verkleind. Als uw hypotheek op het moment van verkoop hoger is dan de marktwaarde door bijtelling van hypotheekrente en de verkoopopbrengst lager is dan de marktwaarde, dan staat het verschil tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde op de rekening van de bank en alleen het verschil tussen de verkoopopbrengst en de marktwaarde staat op uw rekening. Dit wordt verklaard door de berekening:

Rekenvoorbeeld:

Stel dat de hypotheek € 250.000 is, de geschatte marktwaarde € 230.000 en de verkoopprijs € 220.000, dan heeft de bank € 20.000 verlies en heeft u €10.000 verlies. Dat is gunstig, want zonder de garantie zou uw restschuld € 30.000 zijn. Een goede woningmarkt hoeft overigens geen restschuld op te lopen, maar het is ook fijn om een ​​garantie te hebben.

schaduw huis

Lommerhuizen biedt u de mogelijkheid om de woning te verkopen terwijl u de woning terug verhuurt en in de woning blijft wonen. Er zijn drie aanbiedingen:

Zilver Leven Fonds

Ook het beleggingsfonds Zilver Wonen Fonds staat klaar om uw woning te kopen zonder te hoeven verhuizen. De eigenaar-bewoner wordt dan huurder, maar met voldoende contant geld op zak.

Slot

Hoe snel uw huis kan worden gegeten, wordt beschreven in Thuis eten, hoe snel gebeurt het? . U kunt ook uw eigen berekeningen maken en verschillende offertes vergelijken. Vraag altijd om een ​​financieel informatieboekje en kijk hoeveel u netto krijgt (na aftrek van kosten).

Lees verder