Hypotheek buitenland voor huisvesting in Nederland

De hypotheekrente in Nederland is veel hoger dan in andere Europese landen. In landen als Spanje, België, Duitsland en Denemarken is de hypotheekrente slechts 1,8 tot 4%. Voor een woning in Nederland is het straks mogelijk om een ​​hypotheek in het buitenland af te sluiten, minus de hypotheekrente. Hoe kunt u een hypotheek in het buitenland afsluiten voor een woning in Nederland?

Hoge hypotheekrente in Nederland

De hypotheekrente in Nederland is ongekend hoog. Een van de redenen is de concentratie van hypotheekverstrekkers. Op de hypotheekmarkt zijn slechts enkele spelers actief. Er is meer concurrentie in het buitenland: dit leidt tot lagere hypotheekrentes. De drie grootste hypotheekverstrekkers van Nederland zijn verantwoordelijk voor 70% van de hypotheekmarkt. Daarnaast zijn de transitiekosten erg hoog, waardoor huiseigenaren de stap niet durven te zetten. Gebrek aan concurrentie drijft huizenprijzen en hypotheekrentes op. De gemiddelde hypotheekrente in Nederland is 6%.

Oorzaken van hoge hypotheekrentes

Op de Nederlandse hypotheekmarkt zijn slechts enkele dienstverleners actief. De hypotheekrenteaftrek wordt echter ook vaak toegeschreven aan de relatief hoge hypotheekrente in Nederland.

Hypotheekrente buitenland

Wat zijn de hypotheekrentes in het buitenland? De verschillen zijn verbluffend.

Hypotheek in Spanje

Het onroerend goed heeft mogelijkheden om een ​​hypotheek te verkrijgen bij zowel Spaanse als diverse Nederlandse banken. De maximale hypotheek is 80% van de aankoopprijs.

Hypotheek in Duitsland

In Duitsland zijn er mogelijkheden om een ​​goedkope hypotheek af te sluiten. Er zijn al mensen in Zuid-Limburg die een Nederlandse hypotheek hebben afgesloten. Een Duitse hypotheek kan al snel zo’n € 4.000,- per jaar goedkoper zijn dan dezelfde hypotheek in Nederland. De Duitse hypotheekvoorwaarden zijn echter veel strenger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan kapitaaleisen en aflossingseisen. Daarnaast komen alleen inwoners van Zuid-Limburg in aanmerking voor ondersteuning, maar daar komt binnenkort verandering in.

Deense hypotheek

In Denemarken is de hypotheekrente erg aantrekkelijk: slechts 1,8%.

Nieuwe Europese hypotheekregels

Door nieuwe Europese regels kunnen Nederlanders straks buitenlandse hypotheken aanvragen. Dit zorgt waarschijnlijk voor meer beweging op de woningmarkt, die nu volledig vastzit. Buitenlandse hypotheekverstrekkers hebben straks makkelijker toegang tot het kadaster. Zo krijgen ze inzicht in de waarde van huizen in Nederland. Daarom is het binnenkort mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten in het buitenland: in België, Duitsland, Spanje of zelfs Denemarken.

Hypotheek nemen in het buitenland

Er zijn enkele buitenlandse banken die hypotheken verstrekken aan Nederlandse huiseigenaren. Dit aantal zal naar verwachting snel groeien. De hypotheekmarkt wordt opengesteld voor buitenlandse dienstverleners. Dit geeft een nieuwe impuls aan de woningmarkt.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een buitenlandse hypotheek

Houd er echter rekening mee dat de voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek over het algemeen strenger zijn dan in Nederland. De hoogste hypotheek? Kan niet zijn. In sommige gevallen moet de klant zelf 20% van de aankoopprijs betalen. Ook moet de hypotheek sneller worden afgelost. Ook moet u op de hoogte zijn van de regels die in het buitenland gelden. Hoe hoog zijn de sluitingskosten? Wat is het wettelijk kader?

Hypotheek buitenland voor huisvesting in Nederland

Het is straks mogelijk om een ​​Nederlandse woning te financieren met een buitenlandse hypotheek. Als u fiscaal inwoner bent van Nederland, heeft u recht op hypotheekrenteaftrek.€