Hypotheek afsluiten via internet

Sinds januari 2013 biedt de firma eyeOpen de mogelijkheid om op internet advies te krijgen over het afsluiten van een hypotheek. Is het mogelijk om advies te krijgen zonder een adviseur te raadplegen?

De ene klant heeft meer advies en begeleiding nodig dan de andere. Dat zien we ook bij het afsluiten en beheren van verzekeringen. Een klant die de juiste weg weet en weinig advies nodig heeft, kan veel geld besparen door verzekeringszaken zelf via internet af te handelen. Een andere klant is meer geschikt voor een tussenpersoon die thuiskomt om de klant bij de hand te nemen. Hypotheken zijn in de eerste plaats een adviesproduct. Er zijn te veel haken en ogen om een ​​klant zelf een hypotheek te laten afsluiten. Het inschakelen van online counseling kan u veel geld en tijd besparen.

Wat kost een hypotheekadvies?

Vanaf 2013 is het niet meer toegestaan ​​provisies te verwerken op bepaalde financiële producten, waaronder hypotheken. De advies- en bemiddelingskosten komen rechtstreeks voor rekening van de opdrachtgever. Daarom moet er een factuur naar de klant worden gestuurd. De hulpverlener moet aan de cliënt uitleggen wat het begeleidingsproces is en wat de cliënt van de hulpverlener mag verwachten. Ook moet vooraf duidelijk zijn over de hoogte van de rekening die de klant kan verwachten. Bij hypotheken mag de opdrachtgever hoge advies- en bemiddelingskosten verwachten. Vanaf het eerste consult tot het moment dat de woning wordt overgedragen aan de notaris, moet de adviseur tientallen uren besteden aan het begeleiden van de aanvraag. De hoogte van de kosten kan door de adviseur worden bepaald. De totale kosten zullen gemiddeld tussen de 1.500 en 3.000 euro liggen.

Online hypotheekadvies

eyeOpen heeft een online module ontwikkeld om beginners tips te geven. Aan de hand van een aantal vragen aan de klant wordt bepaald welke hypotheek het meest geschikt is voor de beginner in kwestie. Het systeem behandelt alle kredietverstrekkers en alle beschikbare hypotheken. Volgens de oprichter van het bedrijf, de heer Van Thiel, is het advies volledig toegespitst op de situatie van de klant en volledig onafhankelijk. Het beste product komt van adviesrollen die tientallen adviseurs hebben ingeschakeld om de output zoveel mogelijk te richten op het ideale advies voor de klant.

Wat kost online hypotheekadvies?

Voor een eenmalig bedrag van 350 euro krijgt de klant toegang tot het systeem. De aanbiedingen kunnen vervolgens drie maanden worden bekeken en vergeleken. De tip kan verder worden geoptimaliseerd. Het tarief is steiler in vergelijking met banken die veel hogere advieskosten rekenen. Anderzijds moet de klant ook meer zelf doen. In de eerste maanden van 2013 werden de consultkosten tijdelijk verlaagd naar 99 euro.

Is de klant toe aan een online consultant?

Uit onderzoek blijkt dat klanten bereid zijn online advies in te winnen om geld te besparen. De vraag is echter of de klant online advies voldoende vertrouwt. Online advies inwinnen voordat je een nieuwe tv koopt is iets anders dan online advies krijgen over een financiële toezegging die je al dertig jaar doet. Er moet worden gekeken of de klant klaar is voor een dergelijke stap€