Hypotheek afsluiten bij NIBC Direct (online)

Met NIBC Direct kunt u direct online uw hypotheek afsluiten. Dat kan met een lage hypotheekrente. U kent deze bank vanwege de hoge spaarrente, maar nu is een snelle hypotheek met een aantrekkelijke hypotheekrente ook mogelijk. Het is een annuïteitenhypotheek met een maximale hypotheekrenteaftrek, waarbij de hypotheekrente lager is naarmate u meer aflost op de hypotheek. Dit merkt u direct bij het verlengen van uw hypotheek.

Wat is NIBC Direct?

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Het is een online bank waar u veilig en volledig kunt sparen met de Bankgarantie van De Centrale Bank van Nederland. U kent het depositogarantiestelsel met gegarandeerd spaargeld tot 100.000 euro per persoon. NIBC Direct is ook de bank die doorgaans de hoogste of bijna hoogste rente op uw spaargeld biedt. Dit doen ze via een instant opnamerekening of spaarrekening. De spaarrentes van NIBC Direct zijn vaak relatief hoog, zeker in vergelijking met de grote banken. Maar NIBC Direct helpt nu ook aspirant-huiskopers of mensen die een andere hypotheek willen afsluiten met de nieuwe mogelijkheid om hier een hypotheek af te sluiten.

Wat voor hypotheek kan ik bij deze bank nemen?

Deze bank houdt het liever simpel en transparant, daarom bieden ze één hypotheek aan, de annuïteitenhypotheek. En dat is fijn, want het is de hypotheek die u hypotheekrenteaftrek geeft als u een nieuwe hypotheek afsluit. Het is hier niet mogelijk om een ​​aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, daarvoor zult u contact moeten opnemen met een andere bank of hypotheekverstrekker.

Hypotheekrente NIBC Direct

De tarieven van deze bank zijn dagelijks te volgen op de website. Over het algemeen is de hypotheekrente hier hoger als de hypotheek hoger is ten opzichte van de getaxeerde waarde van de woning. U heeft het laagste tarief met 100% hypotheekgarantie van de overheid. Deze methode houdt in dat uw rente daalt wanneer u aflost, omdat u dan in een lagere tariefschijf terechtkomt. U kunt 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag per jaar boetevrij aflossen. De maximale hypotheek is 115% van de getaxeerde waarde van uw woning. Het verschil in hypotheekrente tussen bijvoorbeeld een hypotheek van 65% of een hypotheek van 106% kan oplopen tot 0,4% rente. Tot 115% van de woningwaarde is beschikbaar met restschuldfinanciering.

Hoe sluit je deze hypotheek online af

NIBC Direct verstrekt de hypotheek als aan de voorwaarden is voldaan en stuurt de stukken naar de notaris voor het opmaken van de hypotheekakte, maar geeft geen advies. De bank werkt samen met een aantal bekende en onafhankelijke adviseurs die de bank veel werk uit handen nemen:

Er zijn geen offerte-, opzeg- of bankgarantiekosten bij deze bank, maar u dient wel met uw adviseur te onderhandelen over hun tarief.

Overige hypotheekopties van NIBC Direct

Enkele andere kenmerken van deze annuïteitenhypotheek zijn:

Conclusie online hypotheek NIBC Direct

NIBC Direct betreedt nu ook de hypotheekmarkt en kan u veel bieden. Maar in alle gevallen is het toch verstandig om de bank om een ​​offerte te vragen en voorwaarden en rentetarieven te vergelijken. Dit maakt NIBC Direct een interessante concurrent voor grote banken en andere kredietverstrekkers.€