Hypotheek aanvragen

Jongeren die hun eerste huis kopen, lopen tegen veel problemen aan. Het is immers niet zo eenvoudig om je eerste huis te kopen en er komt veel bij kijken. Gelukkig kunt u gebruik maken van een startershypotheek. Wanneer u uw eerste huis koopt, kunt u een startershypotheek aanvragen. Hoe doe je het precies?

Wat is een startershypotheek?

Als u niet bekend bent met het kopen van een huis of de financiële wereld, kan het kopen van een huis behoorlijk moeilijk zijn. Er zijn zelfs hypotheekverstrekkers die geen hypotheken verstrekken aan jongeren. Daarom is er een startershypotheek voor jongeren om hun eerste woning te kopen. Jongeren krijgen dan de juiste begeleiding en kunnen daardoor makkelijker een woning kopen.

Wat zijn de vereisten voor een startershypotheek?

Als u een startershypotheek wilt aanvragen, kunt u dat niet zomaar doen. Er gelden bepaalde eisen. Zo mag je niet ouder zijn dan 35 jaar en moet je ook minimaal een mbo-diploma hebben. Ook is het belangrijk dat je een vaste baan hebt met een contract en dat je dit kunt aantonen. Tot slot is het een vereiste dat u nog niet eerder een woning heeft gekocht. Je moet dus echt een beginner zijn. Als u aan al deze voorwaarden voldoet, kunt u een startershypotheek aanvragen.

Startershypotheek aanvragen

U kunt een startershypotheek aanvragen bij grote banken en gerenommeerde kredietverstrekkers. Als je een hypotheek wilt afsluiten, ga dan in gesprek met de bank. Vervolgens wordt er gekeken naar uw financiële situatie. Ook kijken we naar je diploma en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt. Al deze gegevens worden gebruikt om te berekenen hoeveel hypotheek u kunt lenen.

Hogere hypotheek en subsidies

Als je een goede opleiding hebt genoten, zoals een hbo-opleiding, kun je een grotere hypotheek krijgen. Je kunt ook een grotere hypotheek krijgen als je je ouders laat meetekenen. Daarna kun je nog eens 50.000 extra krijgen.Er zijn ook gemeenten die subsidies voor beginners hebben. U kunt de subsidie ​​gebruiken om uw hypotheek af te lossen, waardoor uw maandlasten veel lager uitkomen.

Hypotheken vergelijken

Het is verstandig om verschillende hypotheken met elkaar te vergelijken. Vergelijk startershypotheekaanbieders en lees de voorwaarden goed door. Zorg zo nodig voor iemand die u vergezelt als u de bank gaat spreken. Teken nooit zomaar iets, maar bedenk eerst of het echt een verstandige keuze is. Als je eenmaal tekent, kom je er immers niet meer vanaf. Check altijd je start hypotheekrente en zorg dat je op de hoogte bent van de voorwaarden.

iemand om hulp vragen

Zoals gezegd: bij het zoeken naar een startershypotheek en het vergelijken van verschillende aanbieders is het verstandig om iemand mee te nemen als je met de bank praat. Het kan bijvoorbeeld een van je ouders zijn of iemand anders die je kent die al een hypotheek heeft afgesloten. Hij of zij weet al beter wat hij kan verwachten en kan kritische vragen stellen waar jij misschien niet eens aan denkt. Het aanvragen van een startershypotheek is ook een grote stap, dus je kunt deze beter niet zonder hulp aangaan.€