Huishouden: geld verdienen met huishoudelijk werk

Verdienen met schoonmaakklussen, waarom niet? Er is niets mis met huishoudelijk werk doen om geld te verdienen. Veel mensen zijn werkloos omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt sinds de financiële crisis hard toesloeg. Velen zijn echter nog steeds op zoek naar een betrouwbare meid of arbeider die hun huis netjes schoonmaakt. Hoe zorg je ervoor dat je schoonmaakklus een succes wordt?

Inhoud:

Schoonmaakwerkzaamheden zijn niet minderwaardig

“Ja, ik ga niet opruimen…” Dat hoor je wel eens, maar waarom? Niks mis met handgeklap. Sterker nog: het kan dan heel leuk zijn om iets met je eigen handen te doen
jaren van stress
in wat aanvankelijk je droombaan leek. Schoonmaken geeft voldoening: na een paar uur huishoudelijk werk sluit je tevreden de deur en verlaat je de bewoner tevreden. Natuurlijk moet je jezelf soms motiveren, maar geld op zak geeft direct voldoening. Bovendien is het leuker om samen met iemand anders schoon te maken dan alleen.

Wat ik verdien met schoonmaakwerkzaamheden

Tarieven variëren van 10 tot 15 euro per uur, meestal is 12,50 euro bespreekbaar. Het uurloon is nog steeds enigszins afhankelijk van de buurt waarin mensen wonen en hun inkomen. Een rijker persoon zal meer kunnen betalen en ook meer geld over hebben voor een uur schoonmaken dan iemand met een lager inkomen, hoewel een rijker persoon ook bekend staat om zijn zuinige uitgavenpatroon.

Moet ik belasting betalen over het geld dat ik verdien?

Of u belasting moet betalen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of u verplicht bent dit inkomen te gebruiken
een rapport indienen
bij de belastingdienst.

Huiswerk vinden

Een advertentie plaatsen in een supermarkt en via kennissen zijn de twee meest populaire manieren om een ​​schoonmaakadres te krijgen. Daarnaast kunt u op www.nationalehulpgids.nl zien wie in uw omgeving hulp zoekt of zelf een advertentie plaatsen.

Adverteren in een supermarkt of verpleeghuis

In een supermarktadvertentie kun je precies omschrijven wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Het is een win-win: je bent duidelijk over wie je bent en de lezer weet wat hij kan verwachten. Plaats uw advertentie in een supermarkt die ook enkele “high-end” klanten heeft, klanten die wat meer geld te besteden hebben. Ze hebben vaak meer geld per uur. € 12,50 zou voor hen geen probleem moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan Albert Heine in het bijzonder
Albert Heijn XL
geeft u een goede kans van slagen. En er zijn meer van deze luxere supermarkten, zoals a
supermarkt
of
delicatessenwinkel
. Niet alle supermarkten hebben een prikbord, vraag in dat geval naar de beheerder. De kans is groot dat het alsnog wordt opgelost.

Het kan ook de moeite waard zijn om een ​​bezoek te brengen aan een
verpleeghuis of centrum met aanleunwoning
dicht bij jou Vraag bij de receptie of u uw advertentie ergens mag ophangen of plaatsen. Of vraag bewoners hoe ze hulp krijgen.

Zoek het schoonmaakadres met via

De mooiste manier is
Mondeling
. iemand die erg is
tevreden
gaat over je schoonmaakklus, zou je graag aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen. Veel mensen zijn op zoek naar goede, betrouwbare en prettige hulp en het is nog steeds moeilijk om deze te vinden. Vraag uw klanten en uw vriendenkring of zij u willen aanbevelen.

Locatie: Sluiting scheelt reistijd

De reistijd van uw huis naar het schoonmaakadres is meestal onbetaald. Dus zet de advertentie neer
in de buurt van jouw huis
, en vertel ook waar u het adres zoekt. Als u lange afstanden moet afleggen en gebruik moet maken van het openbaar vervoer of de auto, dan worden deze kosten van uw inkomen afgetrokken, wat zonde zou zijn. Je fietst liever naar je werk: dat scheelt geld. Als je geen baan hebt, heb je veel meer tijd en fietsen is meestal geen probleem.

Wat moet ik in de advertentie schrijven?

Uw succes staat of valt met de tekst in uw advertentie! Mensen willen graag weten:

Een goede advertentie voor het vinden van schoonmaakwerkzaamheden kan zijn:

Nederlandse vrouw (40 jaar) zoekt schoonmaakbaan
Met jarenlange ervaring, referentie beschikbaar op aanvraag
Tarief 12,50 per uur
Amsterdam centrum en omgeving
Telefoon. 06 – …

daten

Voordat je voor de eerste keer gaat schoonmaken is het gebruikelijk om eerst kennis te maken. Je hebt een chat, je ziet of het klikt en je kunt precies uitleggen wat de persoon van je verwacht. Loop samen door het huis en laat je uitleggen wat je elke keer schoonmaakt, wat af en toe en wat niet. kun je
goede afspraken maken
en als je je goed voelt, kun je afspreken op welke dag je komt, hoe laat je komt en hoeveel uur je gaat werken. Ook spreek je af of je wekelijks, om de week of misschien of op afroep komt.

Werksnelheid

Begin niet te hard wanneer u voor de eerste keer schoonmaakt. Werk langzaam maar gestaag. Je hoort vaak “eerst was ik heel tevreden, later ruimde ze erger op”. Het is jammer. Door de eerste keer je best te doen, beloof je in wezen dat het altijd zal werken. Maar aangezien u dit tempo niet volhoudt, zult u later de eigenaar moeten teleurstellen. Als alles goed gaat, wordt er niet van je verwacht dat je te hard werkt.

Reinigingsprocedure en aanpak

Denk na over hoe je werkt. Welke kamer doe je als eerste? In een klein huisje op 1 verdieping is het handig om eerst alles te verwijderen en daarna alles te stofzuigen. In een grotere woning en/of met meer verdiepingen is dit niet handig. Dan werk je beter in elke ruimte of verdieping. Werkt ook goed met meerdere poetsdoeken. Raak gewend aan het werken met verschillende kleuren, voor de wc kun je een rode lap hebben, voor de rest een groene. Maak regelmatig doekjes schoon.

Eten, drinken en het lichaam

Schoonmaakwerk is fysiek zwaar werk. Omdat je meer vocht gebruikt dan normaal, is het logisch om het in je schoonmaakmandje te doen
waterfles
nemen. Zo drink je regelmatig een paar slokjes water. Kies liever niet voor bekende en populaire energiedrankjes, zoals Red Bull, die zijn ongezond en geven je naast energie vaak hartkloppingen en een enorme dosis suiker. Spreek ook af wanneer je pauze neemt. Dit is vooral fijn als je drie of vier uur werkt.

Wissel ook regelmatig af
met linker- en rechterhand en hand. Als je alleen de kant gebruikt die je wilt, zul je sneller slaan
overbelast
. Het zou zonde zijn om een ​​tijdje zonder werk te zitten en inkomsten mis te lopen.

Denk ook aan handige tools die het werk minder vermoeiend maken. Zoals de Karcher Window Vac voor eenvoudiger ramen wassen. U kunt uw Window Vac ook mee naar het werk nemen.

Ik ben weer op zoek naar een fulltime baan, mag ik even schoonmaken

Bent u werkloos geworden en weer op zoek naar werk? Dan kunt u tijdelijk schoonmaakwerkzaamheden doen op uw adressen. Als je weer werk vindt, heb je meestal geen tijd om schoon te maken. Bovendien heb je het geld niet meer nodig en heb je waarschijnlijk niet de energie of het verstand om door te gaan. Lieg in de tussentijd niet over je situatie. Zeg niet dat uw huidige situatie permanent is als dat niet het geval is. Je hoeft niet hardop te zeggen dat je helemaal slaperig solliciteert en hoopt zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. U kunt informatie weglaten, het is niet liegen. Vertel hen dat u momenteel geen baan heeft, maar wel op zoek bent naar een baan, maar dat het even kan duren.

Vakantie en ziekte

Als je niet werkt, krijg je ook niet betaald. Dit gebeurt meestal bij dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Het verschilt dus van een arbeidsovereenkomst met een werkgever. Veel mensen realiseren zich dit niet van tevoren. Griepweek is een week zonder inkomen uit schoonmaakwerk. Met vakantie is het meestal hetzelfde verhaal: geen inkomen op vakantie. Maar ook als degene met wie je schoonmaakt op vakantie gaat, hoef je meestal niet te komen en verdien je dus even niets. Het is erger als u zelf langdurig ziek bent: niet werken betekent geen inkomen. In het geval van vakantie zijn er uitzonderingen: sommige mensen blijven je doorbetalen. Maar dit gebeurt zeer zelden. Meestal is iemand al vele jaren aan het schoonmaken en heeft zo credits opgebouwd. Het is zeker niet gebruikelijk om bij aanvang van het werk vakantiegeld af te spreken.

Succes met de schoonmaak!

Lees verder