Huishoudelijk digitaal boek

Heb je aan het einde van de maand altijd geld tekort? Ik vraag me af waar al het geld naartoe gaat? Met het digitale huishoudboekje houdt u overzicht over uw uitgaven en heeft u altijd grip op uw financiën.

Financieel op orde met een digitaal huishoudboekje

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om geld uit te geven. Veel handelaren bieden de mogelijkheid om op afbetaling te kopen, banken bieden leningen aan tegen lage rentetarieven, postorderbedrijven lokken met giraal bestellen. Leven op krediet heeft echter ook zijn tekortkomingen: in Nederland komen jaarlijks veel huishoudens in een schuldenval terecht en kunnen ze niet meer betalen!

In het verleden hielden veel gezinnen een grootboek bij om hun financiën bij te houden. En dat volgens een ogenschijnlijk heel eenvoudig principe: inkomsten, zoals salaris, kinderbijslag, pensioen of rente, werden vergeleken met uitgaven. En aan het einde van de maand was de berekening gemaakt: wat blijft er precies over na aftrek van alle kosten?

Saldo alert en betalingsherinnering

Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar pen en papier te grijpen. Met de juiste software kun je een huishoudboekje op je computer draaien. Het voordeel van de meeste programma’s is dat ze naast het gebruikelijke geldbeheer verschillende extra functies bieden. Tabellen helpen u bijvoorbeeld om duidelijker te budgetteren en verborgen kosten aan het licht te brengen. Zogenaamde saldo-alerts luiden alarm wanneer de cijfers langzaam rood kleuren, betalingsherinneringen vestigen de aandacht op regelmatig openstaande rekeningen. Veel huishoudelijke boeken kunnen individueel worden ontworpen (gepersonaliseerd) en precies op uw behoeften worden afgestemd.

Direct geld besparen

Geld besparen begint bij het kiezen van de juiste software. Waarom dure programma’s kopen als u gratis de hoogste kwaliteit kunt krijgen? Zo vind je op internet tientallen programma’s, waarvan de meeste gratis of in een demoversie beschikbaar zijn. Installatie vindt plaats in een paar muisklikken. Ook het bijhouden van elektronische huishoudboekjes kost niet veel moeite. Het is gewoon belangrijk dat je alle inkomsten en uitgaven consequent bijhoudt!

Welke digitale huishoudboekjes zijn er?

Zoals gezegd kun je kiezen uit talloze digitale huishoudboekjes:

Waarom een ​​digitaal huishoudboekje bijhouden?

Het grootboek biedt u de mogelijkheid om precies te zien wat u uitgeeft. En het is bewezen dat alleen al door systematisch hun inkomsten en uitgaven bij te houden, mensen automatisch minder gaan uitgeven. En dat is vaak een bittere noodzaak, aangezien bijna 4 op de 10 huishoudens in Nederland moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Papieren kasboek

Er zijn trouwens veel ouderen die nog het oude vertrouwde papieren kasboek gebruiken. Daar is natuurlijk niets mis mee.

Helpt het bijhouden van een kasboek (papier of digitaal)? Degenen die de discipline kunnen uitoefenen om hun kasboeken consistent te houden, zullen zeker niet slechter af zijn. We worden er ook niet rijk van, want je kunt maar één cent uitgeven.€