Huis van het Nationaal Energiebesparingsfonds: Energiebesparingslening

Energiezuinige lening afsluiten, de nieuwe rijkssubsidie ​​aanvragen (SEEH), energieneutraal bouwen? Het is mogelijk. Met het Nationaal Energiebesparingsfonds NEF kunt u met deze lening voordelig uw woning isoleren (energieneutraal maken) en een groen energielabel naar uw woning halen. Dit fonds heeft 300 miljoen euro. Met een NEF Groenlening kan iedere huiseigenaar energiebesparende maatregelen nemen. Het Nationaal Energiebesparingsfonds geeft geen subsidie, maar geeft u een lening tussen de € 2.500 en € 25.000 tegen 3 procent of 3,5 procent rente om te zorgen voor verdere energiebesparing in huis. Het is ook anders dan de vorige Blok hypotheek. Naast een energieneutrale nieuwbouw zijn er ook mogelijkheden om te lenen.

Wat is het Nationaal Energiebesparingsfonds NEF?

Het Nationaal Energiebesparingsfonds NEF is een fonds met kapitaal van de overheid en twee banken. De overheid stort 75 miljoen euro, Rabobank 175 miljoen en ASN bank ook 75 miljoen euro. Met dit fonds kunt u een lening aanvragen om uw woning te isoleren voor bedragen van 2.500 tot 25.000 euro en met een verlaagde rente. De lening moet binnen 7 of 10 jaar worden terugbetaald. Hoe kleiner de lening, hoe sneller deze kan worden terugbetaald. Omdat je rente betaalt, betaalt het fonds zijn vruchten af ​​en kunnen we spreken van een revolving fund (self-revolving), tenzij de vraag naar deze leningen te groot wordt. Als de vraag naar contanten in dit fonds de beschikbare contanten overtreft, loopt u het risico dat NEF nr.

Welke energiebesparingskosten worden gefinancierd met deze energiebesparingslening?

Het Nationaal Energiebesparingsfonds van 300 miljoen euro kan u een lening verstrekken voor de volgende energiebesparende maatregelen:

De hele lijst waar de meerprijs van het consult op maat ook gefinancierd kan worden met een lening.

Fonds voor eigenaren-beheerders

NEF is een fonds voor eigenaren en VVE. Misschien komt er een fonds voor eigenaren. De oprichting van beide fondsen was eerder overeengekomen in het huisvestingscontract. Beide fondsen zullen de bouw en vooral installatiebedrijven in de bouwsector promoten. Het voordeel voor de eigenaar zijn lagere maandelijkse energiekosten.

Voorwaarden van de energiebesparende lening

Enkele leenvoorwaarden zijn:

Is het verstandig om te lenen om energie te besparen?

De overheid en de AFM staan ​​altijd klaar om erop te wijzen dat lenen geld kost. Nou, deze nieuwe groene leningen kosten ook geld. Als de marktrente in de toekomst stijgt, kan dat ook een hogere rente zijn. Natuurlijk is het goedkoper dan een persoonlijke lening van een bank, maar de subsidies die we tot voor kort konden krijgen waren zelfs nog goedkoper dan deze leningen. Gratis dat wel. Weliswaar kan voor verschillende soorten isolatie een lening worden verstrekt en het is dus niet nodig om voor elk type energiebesparing apart te onderhandelen. Maar u betaalt wel rente en maandelijkse aflossingen. Dat gezegd hebbende, kun je het beste berekenen hoeveel het je gaat kosten en wat het je gaat opleveren. Investeren in energiebesparing loont in de loop van de tijd en kan meer waarde voor uw huis betekenen.

Energielabel voor de woning zelf, het ultieme energielabel

Het lijkt er dus op dat dit alles een opmaat is om energielabels verplicht te stellen als je je huis wilt verkopen. In feite wordt de eigenaar-bewoner terug op de voorkant van het blok gezet voor extra kosten, terwijl velen een huis hebben dat al onder water staat. Als je geld op de plank hebt liggen, kun je je geld beter gebruiken voor een energiebesparende investering. Overigens moeten de Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten dit fonds van minister Blok nog goedkeuren. Zie ook: energielabel woningverkoop, tijdelijk en definitief label.

Ook een grotere hypotheek met een energieneutrale nieuwbouwwoning

Voor een energieneutrale woning, nul meter, kun je een euro extra lenen. Voorwaarde is dat u voldoende inkomen heeft. Het idee is dat je door de enorme energiebesparing gemakkelijk de woonlasten kunt dekken en de woning al snel een flinke meerwaarde krijgt. Dit geldt voor een nieuwe woning.

Afsluiten van een aanvullende hypotheek voor een energiezuinige en energieneutrale woning

De overheid stimuleert woningen energiezuiniger te worden en voor een nieuwbouwwoning is een extra hypotheek tot 13.500 euro mogelijk. Verken de mogelijkheden, want een energiezuinige woning of een woning die volledig energieneutraal is, verdient zich na verloop van tijd terug.

Lees verder