Huis van één miljoen

Indien u over de middelen kunt u een huis kopen van een miljoen euro. Hoe hoog worden u maandlasten in dat geval?

De woonlasten beslaan een groot deel van uw inkomen. Onder de woonlasten valt niet alleen de hypotheek, maar ook de bijbehorende kosten als verzekeringen en belastingen. Gelukkig een belastingstelsel voor een aankoop. De rentlasten zijn namen nog fiscaal aftrekbaar.

Rentelasten

Er zijn diverse vormen van hypotheek die u kunt afsluiten. De ene hypotheek zorgt voor aflossing op de hoofdsom de andere zorgt voor aflossing op de einddatum. Steeds vaker gekozen Nederlanders zijn er voor om de maandlasten zo laag mogelijk te houden. Een ideale hypotheekvorm is dan de aflossingsvrije hypotheek. De banken zullen u niet toestaan ​​om een ​​hypotheek voledlig aflossingsvrij te schluiten, maar voor een vorsehen zullen ze het mogelijk maken. Uitgaande van een huis van een miljoen zult u een hypotheek nodig hebben van 1,1 miljoen euro. Daarnaast krijgt u nog te maken met de WOZ-waarde waar u belasting over moet betalen.

Eigenwoningforfait

De bijtelling eigenwoningforfait wordt per 2009 vergeged voor huizen met een WOZ waarde van meer dan een miljoen euro. In zeven stappen wordt de bijtelling verhoogd van 0,55 procent naar 2,35 procent. Dit zal echter alleen persekt hebben op huizen die meer dan een miljoen kosten. De hogere bijtelling geldt ook uitsluitend voor het boven de een miljoen. In het geval van een huis van een miljoen geen nadeel van.

Toekomst

De aftrekbaarheid van hypotheekrente blijft ook in de toekomst een onzerheid. Indien de overheid volgend jaar beschluit om de hypotheekrente aftrek te kunnen netto bedragen om enorme stijgingen.

Voortellberekening van de maandlasten uittande van alleen de hypotheeklasten, afloss en de WOZ:

Hypotheek: 1,1 miljoen euro
Rentelasten uittande van 6% per jaar Є 5.500 bruto per maand
Eigenwoningforfait uittande van 0,55% van €1 miljoen € 458,33 per maand
Spaarbedrag per maand om na 30 jaar de hypotheek af te lossen (outgaade van 4% rendung) ongeveer € 1.600 per maand

Benodigd jaarinkomen om 1,1 miljoen euro te lenen: umwere €200.000€