Huis niet verkocht, dubbele maandlasten

Het is ideaal om uw woning snel te verkopen als u eenmaal een woning heeft gekocht. Maar niemand wil dubbele hypotheekbetalingen doen. Door de stagnatie van de woningmarkt stijgt het percentage woningverkopers dat hun oude woning nog niet heeft verkocht. Een onverkochte woning betekent dubbele maandlasten. Met interieurtips verkoop je je onverkochte woning sneller. Er is ook een transitverzekering en een transitgarantie.

De meeste mensen die een huis hebben gekocht, verwachten hun huis sneller te verkopen dan het in werkelijkheid is. Een nieuwe woning kopen betekent helaas voor steeds meer mensen: opgezadeld worden
dubbele maandelijkse betalingen
omdat het oude huis
nog niet verkocht
is de. vandaar het probleem. Het is daarom heel verstandig om uw oude huis te verkopen voordat u een nieuwe koopt. Dit is echter niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als u voor uw werk moet verhuizen. Of als je een nieuwe woning hebt gekocht, de opleverdatum nadert en je je oude huis nog niet hebt verkocht.

Sneller verkopen dankzij interieurtips

Dubbele hypotheekbetalingen
, een nachtmerrie voor huiseigenaren. Als je oude huis al heel lang bestaat
niet verkocht
het kan geen kwaad om interieurspecialisten om advies te vragen. Hoewel de situatie op de woningmarkt een belangrijke oorzaak is van onverkochte woningen, helpt het in de praktijk zeker om het interieur van de woning te veranderen. Het hoeft geen groot budget te zijn.

Interieuradviseurs kunnen u adviseren over hoe u uw huis er voor potentiële kopers mooi uit kunt laten zien en adviseren over:
alle soorten interieurs
. De investering in tijd en geld valt vaak mee, en gaat meestal om een ​​likje verf om bijvoorbeeld de muren een neutraal karakter te geven, een andere (wederom neutrale) vloer, een modernere keuken, opgeruimd interieur, mooi. geur (appeltaart!), zo min mogelijk persoonlijke rommel en foto’s. In het interieur van een onverkochte woning mag de potentiële koper niet afgeleid worden, aangezien het interieur de persoonlijkheid van de huidige bewoners weerspiegelt, maar moet de koper in één oogopslag zien welke potentie de woning te bieden heeft. Het is zelfs mogelijk om stijlvolle interieurs te huren voor woningverkoop.

overgangsverzekering

Dubbele woonlasten vormen een reëel risico bij het kopen van een nieuwe woning. Het afgelopen half jaar is het aandeel onverkochte woningen toegenomen. Wel kan het risico op dubbele hypotheeklasten worden verkleind. EEN
overgangsverzekering
biedt een oplossing. Voordat u een nieuwe woning koopt, wordt een overgangsverzekering afgesloten. Als er sprake is van een oude woning die nog niet is verkocht of zelfs onverkoopbaar blijkt te zijn, met dubbele maandlasten als gevolg (hypotheekkosten), kost de transitieverzekering meer dan 50% van de maandlast (bruto). De overgangsverzekering wordt uitbetaald nadat de woonlasten voor een kwart zijn verdubbeld en de uitkering niet langer dan een jaar voortduurt. Als u denkt dat het verkopen van uw onverkochte woning enige tijd gaat duren, is een overgangsverzekering een goede optie.

overbruggingskrediet

Hypotheekverstrekkers zijn sinds 2009 flexibel in het verstrekken van overbruggingskredieten bij nog onverkochte woningen. Qua
overbruggingskrediet
Er zijn verschillende aanbieders die je kunt vergelijken. Zo zie je bijvoorbeeld alle aanbieders in een overzicht en zie je welke hypotheekverstrekker de beste hypotheek heeft
de laagste percentages
aanbiedingen. Bij een overbruggingskrediet wordt een hypotheekakte opgemaakt bij een notaris. Het nieuwe huis en het oude huis zijn onderpand. Het overbruggingskrediet is maximaal twee jaar geldig, gedurende welke de lening wordt afgelost. Het is mogelijk om het overbruggingskrediet in de nieuwe hypotheek te financieren om kosten te besparen.

Overgangsgarantie

Dan is er
overgangsgarantie
, om dubbele hypotheekbetalingen draaglijker te maken. De overdrachtsgarantie wordt door de verkoper aan de koper aangeboden. Een overgangsgarantie houdt in dat de verkoper de koper gedurende een korte periode het dubbele van de maandelijkse kosten terugbetaalt. Het doel van de overgangsgarantie is natuurlijk om de koper zover te krijgen dat hij akkoord gaat en de woning sneller koopt. Een verhuisobligatie is gunstig voor de koper en verkleint het risico dat hij loopt bij het kopen van een huis, en de verkoper blijft indien mogelijk niet te lang vastzitten aan een onverkochte woning.

Lees verder:

Meer informatie over de hypotheek€