Huis hypotheek

Hoe krijg ik de beste startershypotheek met de laagste maandlasten? Zorg dat u op de hoogte bent van de voorwaarden van de woninghypotheek. Lees de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie, vergelijk hypotheken en vraag gratis online een startershypotheek aan. Ook voor beginners is het mogelijk om op een veilige, voordelige en verantwoorde manier een huis te kopen.

Meer lenen dan u momenteel verdient

Bij sommige banken kun je met een startershypotheek meer lenen dan je nu verdient. Uitgangspunt van de bank is dat u in de toekomst steeds meer gaat verdienen zodat u de hogere maandlasten later kunt betalen. Aan een startershypotheek zijn vaak veel voorwaarden verbonden. In ruil voor de rentekorting verwacht de bank dat u ook de verzekering en het bijbehorende bankieren uit handen geeft. Ook bestaat de mogelijkheid om met een startershypotheek een extra deel van de lening af te sluiten, waarmee u de eerste jaren de kosten kunt dekken. Het zal overigens per bank anders zijn.

Eerste hypotheekvoorwaarden

Staatshypotheekgarantie

De Staatshypotheekgarantie staat garant voor hypotheken tot 290.000 euro en leent op een veilige, betaalbare en verantwoorde manier. Ook kunt u profiteren van een gunstige hypotheekrentekorting tot 0,6%. Het verschil is honderden euro’s per jaar. Check altijd eerst bij uw hypotheekadviseur of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Dit is belangrijk, want als u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, kunt u uw hypotheek niet meer betalen. Ook als uw relatie eindigt of uw partner overlijdt, krijgt u problemen met het terugbetalen van uw hypotheek. In dergelijke gevallen biedt het Waarborgfonds Eigen Woning een oplossing. Daarom is de Nationale Hypotheek Garantie veilig, betaalbaar en verantwoord. De bank van uw keuze kan u meer vertellen over deze voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie.

Hypotheken vergelijken

Als u niet precies weet welke hypotheekvorm op uw persoonlijke situatie van toepassing is, is het verstandig om het aanbod van kredietverstrekkers of banken te vergelijken op het gebied van

Online aanmelden

U kunt bij verschillende banken online een starthypotheek aanvragen. U kunt zelf berekenen wat u maximaal kunt lenen en wat uw maandelijkse kosten zullen zijn. Dan kunt u geheel vrijblijvend een startershypotheek aanvragen. Dit is volledig gratis.

Als blijkt dat je tijdens de aanvraag advies nodig hebt, kost dat tussen de € 1.000 en € 1.250.€