Hogere spaarrentes binnen ieders bereik

Een hogere spaarrente is haalbaar als u spaart met een spaardeposito. Sparen op een direct-opnemende spaarrekening is minder aantrekkelijk nu de rente op sparen op een direct-opnemende spaarrekening is gedaald. Een voordeel dat opweegt tegen de lage spaarrente van een instant opnamerekening is dat je flexibel bent en geld kunt opnemen zodra je wilt. Bij een spaardeposito is dat vaak niet mogelijk. Sparen is winstgevend, want geld in een oude sok levert helemaal niets op. Er zijn vaak top 5 banken met de hoogste spaarrentes, maak daar gebruik van.

Nederlanders zijn zuinig

Spaarrente is vooral een aandachtspunt als deze hoog is, want dan valt er veel geld te verdienen met een goede spaarrekening. Bij een lage rente is er relatief veel geld te verdienen, kleine verschillen kunnen een groot verschil maken. In alle gevallen is het belangrijk om spaarrentes bij banken te vergelijken. Sparen lijkt erg populair in Nederland. Het CBS heeft dit voor ons uitgezocht. En vooral consumenten van 18 tot 35 jaar zijn zeer positief over sparen. Deze positiviteit neemt enigszins af met de leeftijd. Met name jongeren worden gezien als consumenten die geld uitgeven zonder goed naar hun portemonnee te kijken.

Waarom gaan we sparen?

Het CBS legt niet goed uit waarom de besparing wordt gevraagd. Drie mogelijke redenen om te beginnen met sparen:

Maar hoe ga je sparen?

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen. Een paar voorbeelden:

Veel mensen denken niet meteen aan hun woning of lijfrenterekening als ze aan sparen denken, ze kiezen voor een instant spaarrekening en in mindere mate voor een spaardeposito. Een instant opnamerekening heeft als grote voordeel dat je direct weer bij je geld kunt als je wilt, het voordeel van een spaardeposito is dat de rente iets hoger is. Als u van plan bent te sparen op een spaarrekening, kunt u een bank kiezen waar u altijd bankiert of een spaarrekening openen bij een andere bank. Een spaarrekening openen zonder betaalpakket is bij een grote bank vaak niet mogelijk, maar bij andere kleine banken wel.

Welke spaarbank geeft de hoogste spaarrente voor een onmiddellijke opnamerekening?

Het leuke is dat elke bank een mooie spaarrekening heeft, maar die meestal niet verkoopt. Dit betekent dat je zelf waakzaam moet zijn en af ​​en toe overstappen naar een andere spaarrekening of bank kan je geld besparen. Maar er zijn natuurlijk ook leiders. Helemaal veilig, want de Nederlandse bank staat garant voor een aanzienlijk deel van het spaargeld (tot 100.000 euro per persoon en per bank).

Het slot houden is verstandig

Het is altijd verstandig om te sparen als je kunt, zodat je een eitje hebt om je dorst te lessen. In tijden van inflatie kan de rente, indien hoog genoeg, een tegenwicht bieden aan de waardevermindering van geld. Wilt u geen gebruik maken van de variabele rente, maar wel een vast bijverdienste ontvangen, dan kunt u ook kiezen voor een spaardeposito. U zet uw geld dan voor een vaste periode op de bank en heeft een vaste rente. Dan heeft u geen last van de daling van de spaarrente.

Lees verder