Hoge spaarrente bij Nationale Nederlanden Bank

Bij Nationale Nederlanden Bank vindt u een mooie spaarrente. Deze bank is samen met de verzekeraar Nationale Nederlanden, NN, onderdeel van de ING-groep, aan de beurs genoteerd. U kunt bij deze bank op vele manieren sparen. Spaar internet, spaar voor uw pensioen of spaar met uw ontslagvergoeding en storting. Hier spaart u voordelig en met de garantie van een Nederlandse bank, het depositogarantiestelsel.

Spaar bij Nationale Nederlanden Bank, leer jezelf kennen

De naam Nationale Nederlanden, afgekort NN, is bij iedereen bekend. Minder bekend is een verzekeraar met die naam en Nationale Nederlanden Bank NV. Deze BV maakte deel uit van de ING-groep maar opereert zelfstandig. De bank heeft een eigen bankvergunning en valt daarmee onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor kunt u veilig sparen. Uw geld op deze bank is gegarandeerd veilig tot 100.000 euro per persoon.

Internet sparen, spaarrente

Online sparen bij Nationale Nederlanden geeft u een variabel spaarpercentage en uw spaargeld kan vrij worden opgenomen. Opnemen of storten van geld gebeurt zonder bijkomende kosten en er is geen vast minimumbedrag. U kunt natuurlijk niet rood staan ​​op een spaarrekening. U kunt uw geld eenvoudig online beheren. NN zegt dat je in drie minuten een spaarrekening opzet. Hiervoor heb je nodig:

Deze rente is relatief hoog. Bij ING Bank kun je vergelijkbare rente krijgen als de oranje spaarrekening, maar dan moet je minimaal € 75.000 inleggen. Deze eis geldt niet voor NN.

Deposito-accumulatie, vaste spaarrente

U kunt bij NN ook kiezen voor sparen. De looptijd varieert van 1 jaar tot 10 jaar en als u kiest voor lange termijn krijgt u een hogere rente op uw spaargeld.

Het voordeel van depositosparen is dat u voor een langere periode een vaste rente krijgt op uw spaargeld. Nadeel is dat u in de tussentijd niet zonder kosten geld kunt opnemen van het spaardeposito. De minimale inleg is 1.000 euro per spaardeposito. Het kan ook gemakkelijk online geregeld worden. Vervolgens stort u geld van uw online spaarrekening op een spaardeposito naar keuze.

Banksparen Nationale Nederlanden Bank

U kunt hier opslaan:

Extra pensioensparen

U bouwt kapitaal op waarmee u een aanvullend pensioen kunt ontvangen. Uw spaargeld komt op een geblokkeerde spaarrekening en als u een pensioentekort heeft, kunt u relatief goedkoop sparen voor later met belastingaftrek. U kunt kiezen voor een variabele spaarrente of een vaste rente. Als u in de tussentijd overlijdt, gaat het spaargeld naar uw erfgenamen. In tegenstelling tot verzekeringen verdwijnt het bespaarde bedrag niet. De rente waarop u spaart, is hoger naarmate de looptijd van het spaargeld langer is. De bank kan u hier aanvullende informatie over geven.

Besparen met ontslagvergoeding

In de meeste gevallen is een afkoopsom van de ontslagvergoeding fiscaal voordelig. Het is voordeliger als de werkgever uw ontslagvergoeding of gouden handdruk niet op een gewone rekening stort, maar rechtstreeks op uw bankspaarrekening. U kunt kiezen voor een combinatie van jaarbetaling en jaarlijkse besparing. Met de zogenaamde accumulatierekening spaart u, en met de NN-distributierekening wordt geld naar u overgemaakt. U betaalt geen vermogenswinstbelasting over het opgebouwde krediet. De rente varieert afhankelijk van de gekozen looptijd.

Conclusie Nationale Nederlanden Bank

Bij deze bank kunt u voor veel spaarproducten terecht waar u zowel nu als later kunt sparen. U kunt kiezen voor een hoge variabele spaarrente, maar ook voor een hoge vaste rente. De keuze is aan jou.

Lees verder