Hoge spaarrente Argenta Nederland

Ook op zoek naar een hoge spaarrente? Argenta is een goede keuze. Argenta, met hoofdzetel in Antwerpen, is actief in alle Benelux-landen, ook in Nederland. Het collectieve garantiestelsel van Argenta garandeert uw spaargeld tot 100.000 euro per persoon, net als een bank met hoofdzetel in ons land. Een groot voordeel is de spreiding van je geld en de hoge spaarrente. U kunt kiezen uit een internetspaarrekening, een jeugdrekening of een termijndeposito (spaardeposito).

Inhoud

Argent Nederland

Argenta Nederland is gevestigd in Breda, met het hoofdkantoor in Antwerpen, België. Argenta is een grote bank- en verzekeringsgroep met meer dan 520 bankkantoren en meer dan 1,5 miljoen klanten. Een andere verrassende indicator is dat het conglomeraat nog steeds voor 85% in handen is van de familie Van Rompuy, de oprichter van de bank. In Nederland heeft Argenta meer dan 250.000 klanten. Velen van hen hebben een spaarrekening, maar je kunt hier ook een lening afsluiten of een verzekering afsluiten.

Hoge spaarrente bij Argenta

De rente die Argenta aanbiedt staat vaak aan de top van de rentemarkt. U kunt kiezen uit:

De collectieve garantieregeling garandeert uw spaargeld

Argenta maakt deel uit van het Belgische collectieve garantiestelsel CGR, maar is in wezen hetzelfde als het garantiestelsel van ons depositogarantiestelsel. Ook in België garandeert de waarborgregeling 100.000 euro per persoon voor particulieren, kleine ondernemingen, verenigingen en stichtingen. Heeft u een spaarrekening bij een partner, dan is de garantie 200.000 euro.

Waarom sparen bij Argenta?

U spaart bij Argenta omdat u veilig wilt sparen en een hogere rente wilt ontvangen dan bij de grote Nederlandse banken. Ook kan het geen kwaad om uw geld over meerdere banken te spreiden. Wil je helemaal veilig zijn, volg dan de CGR-bedragen, maar dit geldt ook voor elke bank in Nederland. Het mooie is dat je vanuit Nederland gemakkelijk een spaarrekening kunt openen bij Argenta. Het duurt:

Argenta Internetspaarrekening

De Internetspaarrekening heeft een variabele rente en kent geen voorwaarden voor het storten of opnemen van geld. De enige beperking is dat u niet rood kunt staan ​​op de spaarrekening. De spaarrente wordt jaarlijks op 1 januari bijgeschreven. U kunt uw account eenvoudig online beheren en u kunt vanaf elke rekening geld storten. Geld storten is dus niet beperkt tot de rekening die je hebt opgegeven bij het openen van een spaarrekening.

Storten bij Argenta

Een vaste rente is vooral voordelig als u denkt dat de spaarrente in de nabije toekomst gaat dalen. Tussentijdse stortingen naar een bestaande storting zijn overigens niet mogelijk. Hiervoor kunt u eenvoudig online een nieuwe storting openen. Ruim voor de aanbetaling wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Het spaardeposito wordt dus niet automatisch verlengd, maar geeft u de mogelijkheid om te zien wat u met het spaargeld gaat doen. Kies je dezelfde termijn voor het depot of wordt het deze keer een andere termijn? Wordt het weer Argenta of een andere bank?

Jeugdspaarrekening

Tot slot de Argenta Jeugdspaarrekening. Als wettelijk vertegenwoordiger van uw kind kunt u een spaarrekening openen op naam van uw kind. Je regelt het zelf. Deze rekening kan geopend worden voor een kind tussen 0 en 18 jaar. Het mooie van deze rekening is dat je pas geld hoeft achter te laten als de jongere 18 wordt. Dit mag natuurlijk wel en als het kind nu 18 jaar of ouder is, wordt de jeugdrekening een gewone spaarrekening.

Afsluiting sparen in Argenta Nederland

De spaarrente bij deze bank is hoog in vergelijking met andere banken, terwijl de bankgarantie voor uw spaargeld gelijk staat aan de garantie van de grootste banken van ons land: 100.000 euro per persoon. Kortom, wat doe je iets?

Lees verder