Hoeveel per maand sparen om een ​​bepaald bedrag te krijgen?

Weten hoeveel u in de loop van de tijd kunt besparen, is handig om te besparen. U spaart om een ​​toekomstige aankoop te betalen of om wat contant geld als reserve achter de hand te hebben. Hoe kunt u de hoogte van uw spaargeld in de toekomst bepalen op basis van een bepaald deposito en rentepercentage? Hoeveel moet je per maand sparen om een ​​bepaald bedrag op te bouwen en hoe bereken je dat zelf?

Hoeveel per maand sparen?

Als u spaart, hoeveel investeert u dan?

We willen allemaal zakgeld hebben voor later, zodat we een aankoop kunnen doen of een bijzondere reis kunnen maken. Maar hoeveel moet je per maand sparen om aan een bepaald bedrag te kunnen komen? Als u eenmalig een bedrag instelt om het rentekapitaal te laten groeien, is het vrij eenvoudig om te bepalen hoeveel rente u in de loop van de tijd krijgt. Het wordt echter ingewikkelder als u elke maand een bedrag spaart. Dit artikel geeft inzicht in hoeveel rente u na een bepaalde looptijd heeft opgebouwd over uw maandelijkse depositorente.

Hoeveel groeit het bedrag zonder extra investering?

Om te sparen kunt u natuurlijk gebruik maken van een eenmalige storting, waarna het bedrag met rente elk jaar groeit. Aangezien er niets van de spaarrekening wordt afgeschreven, kan het kapitaal in de loop der jaren flink groeien. Stel dat u een forfaitaire investering heeft van € 8.000 en u kunt deze vastzetten op 5,25% per jaar, hoeveel verdient het als u de investering 6 jaar laat staan? Gebruik hiervoor de volgende stappen.

In het vorige voorbeeld is dat:

Kapitaalgroei met maandelijkse storting

Stel je voor dat je nu een maandelijkse betaling wilt doen. Hoeveel spaar je ermee voor een bepaalde investering? Dan kun je eenvoudig de volgende formule gebruiken:

Een voorbeeld van een maandelijkse storting

Stel u kunt 65 euro per maand beleggen of sparen, wat denkt u als u 8 jaar 4,5% rente krijgt?:

Bereken hoeveel besparing per maand?

De belangrijke vraag is natuurlijk hoeveel er elke maand moet worden gespaard om na de deadline een bepaald bedrag te kunnen krijgen. De variabelen zijn hetzelfde als kapitaalgroei met maandelijkse stortingen, maar nu is het gebaseerd op hoeveel u na een bepaalde termijn wilt sparen. Hiervoor kun je eenvoudig gebruik maken van:

Een voorbeeld van hoeveel u per maand kunt besparen

Stel dat u over een periode van 15 jaar € 80.500 wilt besparen. U kunt rente per jaar krijgen van 6%, zoveel als u per maand moet investeren:

Belegt u in totaal 50.256 euro over 15 jaar, dan ontvangt u 30.244 euro rente. Bereken hier uw besparing na zoveel jaren sparen.

Lees verder