Hoeveel moet je per maand werken om een ​​hypotheek te krijgen?

Wij hebben rekening gehouden met een maandelijkse hypotheeklast van € 1.000 tot € 1.500 per maand. Beide partners moeten werken om de kosten van de hypotheek te dekken totdat er iets misgaat.

De huizenprijzen zijn eerder fors gestegen. In een tijd van dalende huizenprijzen vergeten we dat snel, maar een jaarlijks rendement van 12% was geen uitzondering. Door de explosieve stijging van de huizenprijzen lenen we steeds meer om een ​​huis te kopen. Ervan uitgaande dat de prijzen blijven stijgen, zou dit geen probleem moeten zijn. Zodra de huizenprijzen beginnen te dalen, kan een kleine prijsdaling financiële problemen veroorzaken.

Tophypotheken kunnen niet tegen dalende huizenprijzen

Bij het kopen van een huis was het gebruikelijk om niet alleen de aankoopprijs te financieren, maar ook de bijkomende kosten. Daardoor was de hypotheek vanaf het moment van opname al hoger dan de waarde van de woning. Ervan uitgaande dat de huizenprijzen stijgen, zal dit over een paar jaar duidelijk zijn, maar dalende huizenprijzen kunnen u over een paar jaar met een aanzienlijke restschuld achterlaten als het huis moet worden verkocht.

rekenvoorbeeld

U kocht in 2008 een huis voor 225.000 euro. De kosten worden meegefinancierd in de hypotheek, dus de totale hypotheekschuld is 245.000 euro. In 2012 zijn de kosten niet meer te dekken omdat een van de eigenaren van de woning werkloos is. Door de laagste huizenprijzen kan de woning verkocht worden voor € 190.000. Door een waardedaling van de woning met 15,6% is er bij verkoop een restschuld ontstaan ​​van € 55.000.

De hypotheeklasten zijn te zwaar

Historisch gezien is het kopen van een huis nog steeds een goede investering. Tot de huizenprijscrash van 2008 moesten mensen diep in de buidel tasten om een ​​huis te kopen. Het logische gevolg is dat huizen voor grote bedragen worden gekocht en dus voor grote hypotheeklasten. Wanneer het inkomen daalt, is het vaak moeilijk om de hoge kosten op te vangen. In hoeverre uw hypotheek te hoog is voor uw inkomen, kunt u achterhalen door een tijdje van 70% van uw inkomen te leven.

Hoeveel weken werk je om een ​​hypotheek te krijgen?

Om erachter te komen hoe hard een hypotheek van invloed is op uw inkomen, moet u timen hoe lang u moet werken om uw hypotheeklasten te verhogen. Stel dat u €13 bruto per uur verdient en 36 uur per week werkt. U moet $ 800 per maand aan hypotheekrente betalen. Heel simpel gezegd: je moet 61 uur per maand werken om je hypotheekrente te kunnen betalen. Je moet dus bijna twee weken voor het huis werken. De bedragen die u bent kwijtgeraakt aan opgebouwde verzekeringspremies (of restituties) en overlijdensrisicoverzekeringen, moet u eigenlijk bij elkaar optellen.

Hoe u uw hypotheeklasten kunt verlagen.

De meeste huiseigenaren hebben in het verleden bewust gekozen voor hypotheekvormen die zijn verlaagd, zoals beleggingshypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Hier wordt niet meer bespaard. U kunt uw maandlasten effectief verlagen door extra af te lossen. Het is niet verstandig om op alle soorten hypotheken extra af te lossen. Het is raadzaam om vooraf advies in te winnen bij uw hypotheekadviseur. Een aflossingsvrije hypotheek is vooral een hypotheekvorm waarbij het zinvol is om extra af te lossen.€